Presidente bier

Verfris jezelf bij tropische temperaturen met Presidente bier

Presidente bier is een pilsje afkomstig van de Dominicaanse Republiek, kenmerkend door zijn groene logo en blonde stijl. De nationale Dominicaanse brouwerij die tevens importeur van Europese bieren is, kocht in 1935 voor toen in die tijd hightech-apparatuur van een grote bier compagnie uit Amerika. De prijs die men er voor neer lag, bedroeg een miljoen peso, wat in die tijd gelijk stond aan een miljoen dollar.

Presidente bier

Het bier was in de vroege jaren al succesvol, door zijn fruitige en licht zoetige smaak, maar was in die tijd donkerder dan zoals we het blonde bier nu kennen. De hervorming van het bier kwam pas rond de jaren 60 met het ontstaan van blond licht bier, matig zoet en van voortreffelijke kwaliteit. Dit bracht het bier tot een hoogtepunt van succes, zoals we het nu kennen. Het bier is sinds 1980 ongekend populair in New York, zodat er soms meer eenheden worden verkocht dan in het land van herkomst zelf.

Hoe het beste te drinken?

Geef een Dominicaan een biertje zoals wij hem schenken met twee vingers schuim, je kunt er vergif op innemen dat hij hem niet meer hoeft. Het Presidente bier zijn ze gewend, vanwege de hoge temperaturen in hun vaderland, bijzonder koud te drinken, waardoor er ook praktisch geen schuim ontstaat op het ingeschonken bier. Het bier wordt daarom ook verkocht uit koelkasten die rond het vriespunt draaien en op sommige plekken waar de bierverkoop bijzonder hard gaat staan ze gewoon in de vrieskist.

Presidente bier

Men praat daar ook van ‘Cerveza Presidente vestida de novia’, wat vrij vertaald betekent ‘je liefje in een witte jurk’, het merk wordt dan ook steenkoud verkocht waardoor het bij hoge buitentemperaturen direct een wit ijslaagje door condensvorming krijgt. Zo wordt ‘Presidente’ het liefst gedronken en zo is het ook het beste te drinken. Een ongekend populair biertje wat sinds 1990 alle uithoeken van de wereld heeft weten te bereiken.