alcoholvrije champagne

Gezellig zonder alcohol

Een feest kan tegenwoordig net zo gezellig zijn zonder als met alcohol, wanneer je moet rijden of je mag geen alcohol zijn er uitstekende dranken op de markt die geen alcohol bevatten. Om te toasten op de jarige of het bruidspaar, is er heerlijke alcoholvrije champagne die net zo lekker zo niet lekkerder is als campagne met alcohol. Champagne wordt al vanaf vroeger gemaakt van druiven, alcohol behoort ook tot het productieproces om champagne te maken. 

Waarom bestaat champagne zonder alcohol niet

In de streek waar champagne wordt gemaakt bestaat er nog geen alcoholvrije champagne, tevens moet er aan speciale eisen worden voldaan om een wijn champagne te mogen noemen. Champagne mag geen champagne worden genoemd, als er geen 10,5% alcohol in zit. We spreken van alcoholvrije champagne omdat dit lekker klinkt, maar in principe is het geen champagne. Het maken van de champagne gebeurd op dezelfde wijze als champagne met alcohol. Door de druivensuikers welke om worden gezet geven champagne zijn unieke karakter. 

Geniet ook van een alcoholvrij drankje

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van alcoholvrije champagne, meer mensen komen erachter dat deze bubbels ook heerlijk zijn om te drinken. Vaak heeft de champagne een frisse en fruitige smaak, en proeft deze zoeter als een champagne met alcohol. Toch zie je niet veel verschil tussen een champagne met alcohol en een alcoholvrije champagne. Omdat de alcoholvrije variant ook bubbels geeft, denk je dat je met echte champagne te maken hebt. Voor de calorieën is zonder alcohol ook beter, met alcohol bevat namelijk meer calorieën.

Geef een reactie