Voorpublicatie – Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Ik had de eer om de eerste drie hoofdstukken te mogen lezen van ´Vertel me drie dingen´ van Julie Buxbaum. Het is een grappig boek voor kinderen vanaf 13 jaar. Als Jessie is verhuisd is alles anders en alles in haar ogen niet zoals het moet zijn. Haar school is niks, haar nieuwe huis bevalt haar niet, maar ook niet haar nieuwe stiefmoeder en stiefbroer. Ze voelt zich ongelukkig en mist haar overleden moeder.

Maar op een dag doet zich een mysterie voor. Er is namelijk iemand die haar mailt onder de naam Iemand-Niemand. Ze mag hem alles vragen, de meest gekke dingen zelfs. Ze voelt natuurlijk wel wat argwaan, maar heeft nu wel iemand waar ze zich aan vast kan klampen. Ze is er wel achter dat hij bij haar op school moet zitten, maar wie is hij precies?

En dat is nou juist hetgeen wat ik heel graag wil weten. Wie is de jongen en die naam maakt het nog wel even extra mysterieus. Ik wil nu best wel graag weten wie hij precies is en hoe het verhaal verder zal gaan. Want de eerste drie hoofdstukken lazen heel erg snel weg. Ik kan dan ook niet wachten om aan het volledige boek te beginnen.

Hier zijn dan ook drie redenen waarom je dit boek zou moeten lezen:
1. Je komt erachter wie die mysterieuze Iemand-Niemand is en waarom hij dit doet.
2.  Je wilt gelijk verder lezen en de eerste drie hoofdstukken lazen heel vlot.
3. Het onderwerp en de personages wisten me gelijk al te boeien. De situatie waarin Jessie zit is moeilijk en je snapt haar helemaal als ze haar uitweg zoekt bij Iemand-Niemand.

Ik kan niet wachten om verder te gaan in dit mooie boek!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *