TTT: Top 10 Werelden uit boeken en films waarin ik zou willen rondlopen

Het is weer tijd voor Top Ten Thursday, dat De Lady Library wekelijks organiseert. Wederom een paar dagen later dan gepland, maar hij is er in ieder geval. Deze week is het weer een TTT waar ik goed over na moet denken ben ik bang. Niet elke wereld in een boek/film is ook echt leuk namelijk, al zien sommigen er heel gaaf uit. Laten we maar gauw beginnen.

Hogwarts-harry-potter-39834_1024_7681. Harry Potter, Zweinstein
Wie wil er nou niet rondlopen in de magische wereld van Harry Potter. Het lijkt mij echt geweldig om al die bijzondere dingen te mogen doen en alle rare wezens te kunnen zien. Ik wil wel zwaaien met een toverstok om chocokikkers te betoveren. Echt supervet en ik hoef daar denk ik weinig aan toe te voegen.

2. Pokémon
Gotta catch ‘em all! Ik was vroeger echt verzot op Pokémon en wou zelf altijd rondlopen met een toffe Pokémon zoals Pikachu om vervolgens allemaal Pokémons te vangen. Maar dan wel zonder dat vervelende Team Rocket natuurlijk. En gymleaders verslaan en natuurlijk alle legendarisch Pokémon vangen.

3. Lord of the Rings, Middle Earth
Lijkt me gewoon cool om in die prachtige wereld rond te wandelen, alleen de oorlogen zijn een beetje eng. Maar om een beetje een elf te zijn of een hobbit lijkt me wel chill. Ik moet zeggen dat ik echt groot fan ben van de Lord of the Rings films en juist helemaal niet van The Hobbit films, vraag me niet waarom maar het is zo. Maar desondanks is Middle Earth cool, al hoef ik niet zo nodig naar Sauron.

disney-boat-avatar_large_verge_super_wide4. Avatar, Pandora
Ja, allemaal blauwe mannetjes en het lijkt me tof om in die wereld met allemaal mooie kleurtjes, aparte bomen etc. rond te wandelen. En zelf een Navi zijn lijkt me ook wel heel tof. En het zitten op de rug van het gek beest lijkt me echt awesome.

5. The 100
De aarde maar dan zoveel jaren later dat je niet eens meer snapt waarvoor het doe een wens bijgeloof voor is als je een ‘vallende ster’ ziet, wat natuurlijk een meteoriet is. Onzin dat mensen dat ‘vroeger’ dachten. Het lijkt me echt wel tof om op aarde over jaren en jaren rond te wandelen, alleen de gemuteerde dieren zijn wat minder. En ook het ruimteschip lijkt me niet verkeerd, al kun je dan niet eventjes lekker winkelen of een frisse neus halen buiten.. dat is dan wel weer een nadeel. Maar dat doe ik dan wel op de futuristische aarde.

6. Narnia
Om lekker door een kast een andere wereld in te lopen lijkt me echt tof. En zeg nou zelf, de wereld van Narnia is echt prachtig dus ik zou daar best wel even een kijkje willen nemen. Al die avonturen hoeven er van mij niet zo nodig bij, maar gewoon de wereld op zich is gewoon heel mooi.

the-hunger-games-catching-fire-movie-arena-cvnjtnsx7. The Hunger Games
Ja, ondanks de niet zo gunstige omstandigheden lijkt me het tof om mee te doen aan de Hunger Games, maar dan wel zonder de pijp uit te gaan zodra ik eventjes de andere kant op kijk. Gewoon als een soort simulator lijkt het me wel tof. Ik vraag me ook nog steeds af soms waarom er geen Hunger Games game is en ik die kan spelen met de Oculus Rift.

8. Ravka, Grisha boeken
Ja, gewoon eventjes van dichtbij bekijken hoe het er daar allemaal uit ziet. Stiekem dwalen door Ravka en dan het liefst zo onopvallend mogelijk.

9. Under the Dome
De mysterie van de wereld onder de koepel lijkt me echt mysterieus en moeilijk te begrijpen. Maar ik zou het echt tof vinden om anderen te helpen en mysteries op te lossen. Aan de andere kant kan het ook best wel angstaanjagend zijn.

Sleepy-Hollow-Trailer10. Sleepy Hollow
En dan op de manier dat Ichabod vanuit het verleden naar de toekomst gaat. Dat lijkt mij ook wel tof. Een beetje tijdreizen en allemaal rare wezens tegenkomen, mysteries oplossen. Dat lijkt me wel wat. The Four Horsemen is wel angstaanjagend om tegen te komen trouwens.

2 reacties

  1. Zo, we hebben veel gemeen, zoals Hoggwarts, Pokemon, Middle Earth, en werelden zoals Pandora, Narnia, Ravka en de Hunger Games lijken me ook gaaf. Nog een boekentip, als je Under The Dome leuk vind, moet je zeker de Gone-serie lezen van Michael Grant, dat is hetzelfde idee maar dan met alleen kinderen in de koepel! Het is echt onwijs gaaf! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *