TTT: Top 10 series die ik deze zomer helemaal wil kijken

bdca402b9dDit is de eerste keer dat ik mee doe aan een Top Ten Thursday, dat houdt in.. dat de Lady Library elke week een top tien organiseert op dinsdag. Waarbij je dus een top tien moet samenstellen met de daarbij horende uitdaging. Dat leek me echt een keer heel leuk om te gaan doen, dus bij deze. Deze week staat in het teken van series die je in de zomervakantie wilt gaan kijken. Ik ben echt verzot op series, dus die top 10 krijg ik vast wel vol! Ik vind het echt leuk om op een avondje een of twee afleveringen van een serie achterelkaar te kijken, enkel vind ik het zo spannend en dan kijk ik echt wel een stuk of vijf, maar normaal gesproken niet. Ook kijk ik ze weleens op de tv, als ik die kan kapen tenminste. Ik kijk meestal meerdere series door elkaar zodat er wat afwisseling ontstaat.

En aangezien ik deze zomer niet op vakantie ga, is er vast nog wel eens plek voor een afleveringetje hier en daar. Al vindt ik het meer iets voor de koude, regenachtige dagen. Let’s start!

1. True Blood: Ja… eindelijk weer True Blood. Wanneer ik jarig ben, 22 juni dus start net weer een nieuw seizoen (nummertje 7) van mijn favoriete serie. Ja deze staat nog hoger bij mij dan Game of Thrones. Elke keer als ik bij de Media Markt kom en ik zie die collector’s set, met de seizoenen een tot en met vijf inclusief prachtig Tru Blood glas krijg ik soort instant happy face.

trueblood-sookie-header

2. The Walking Dead: Ik ben ergens halverwege gebleven en ik moet nodig weer eens verder gaan kijken voordat er straks weer een nieuw seizoen komt. Echt een leuke serie met enge zombies enzo, ik vind het wel mooi af en toe wat blood and gore.

3. The 100: Hiervan heb ik nu twee afleveringen gezien en ik vond het echt geweldig, maar dan komen er ineens andere dingen op je pad zoals lezen en blogposts typen waardoor series kijken een beetje naar de achtergrond valt. Helaas geld dit dus ook voor The 100, maar gelukkig is er straks weer ruim de tijd om ervan te genieten.

4. Girls: Okay, hiervan heb ik dus nog nooit een aflevering gezien, maar het leek me leuk omdat ik ook wel weer eens een echte vrouwen serie wil gaan kijken. Dus a lá Sex and the City, maar dan in een nieuw jasje. Ik ga er toch eens aan beginnen deze zomer, al weet ik niet of ik alles in een keer red.

5. Dexter: Ik heb alle seizoenen inmiddels al wel iets van twee jaar op dvd in de kast liggen, maar nog nooit de moeite genomen om er eens een keer een te kijken.. helaas. Maar deze zomer moet ik mijn vinger op de afstandbediening toch maar eens naar ‘play’ slepen.

6. Charmed: Dit keek ik weleens in willekeurige volgorde als ik het voorbij zag komen op tv, maar nooit heb ik echt vanaf aflevering een gekeken, toch nog eens iets wat ik wil gaan doen. Het is namelijk echt een hele leuke serie.

charmed-header

7. American Horror Story: Ook nooit de moeite genomen om het te gaan kijken, maargoed volgens een vriend van mij schijnt het echt gruwelijk eng te zijn soms.. klinkt als iets voor mij, als echte fan van horror.

8. Star-Crossed: Dit is een nieuwe serie, lijkt me gewoon heel erg tof. Een beetje science-fiction achtig. Dat klinkt leuk!

9. Believe: Ook een nieuwe serie, van de regisseur van Gravity en Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Dat klinkt ook niet verkeerd.

10. Hannibal: Ook omdat een vriend zei dat het leuk zou zijn. Nog nooit gekeken, maar ga er nog wel eens aan beginnen!

Zo dat was dit lijstje alweer, ik kijk nog wel meer series en ook series waar ik al mee klaar ben staan hier natuurlijk niet tussen. Maar deze keer ga ik komende zomer tenminste wel een keer zien.. ik denk niet dat helemaal lukt. Aangezien ik ook nog wel eens andere dingen doe ik mijn leven, maar zeker handig om eens terug te kijken als ik niet meer weet wat ik zal gaan kijken.

Welke serie ben jij verzot aan of welke wil je graag gaan kijken?

4 reacties

  1. Dexter heb ik pas afgekeken. Stiekem toch jammer als na jaren een serie stopt. True Blood wil ik ook nog steeds verder kijken, volgens mij ben ik ergens blijven hangen bij seizoen 3.

    1. Ja Dexter schijnt heel leuk te zijn. En ik moet zeggen dat ik seizoen 3 van True Blood ook een van de mindere vond. Als je daar eenmaal voorbij bent gaat het wel weer.

  2. Ik ben echt dol op True Blood! Wat een verslavende serie 🙂
    Van Girls heb ik ook nog nooit een aflevering gezien, maar het lijkt mij wel een toffe serie die ik ooit eens een keertje wil kijken.

    1. Ja True Blood heeft gewoon alles het is gewoon echt leuk om naar te kijken (inclusief Eric Northman) en Girls lijkt me gewoon lekker ‘girlie’ ook wel weer eens leuk denk ik ^^.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *