Top 14 gelezen boeken in 2014

Het jaar is alweer bijna voorbij. Het gaat best wel snel, want in 2014 is Tea Time Books begonnen op het wereldwijde web en dankzij jullie ben ik in april overgestapt op een eigen domein waar je nu op zit te lezen. Met veel hulp en steun heb ik dit toch kunnen realiseren. Wat ik echt super tof vind. Ik heb in 2014 ontzettend veel boeken gelezen en stuk voor stuk waren ze mooi en waardeer ik ze erg. Maar ik vroeg laatst op Twitter wat mensen nog voor post willen zien aan het einde van dit jaar, er was iemand die opperde dat er een top 14 moest komen van mijn gelezen boeken in 2014. Nou, bij deze! Ik begin bij de laatste om het spannend te houden.

14. Vespasianus II: Scherprechter van Rome – Robert Fabbri

Echt, deze boeken van de ruige Vespasianus hebben me in zowel deel 1 als deel 2 echt omver geblazen. Ze waren echt geweldig en gewoon recht voor zijn raap. Als je van actie en historie houdt en niet vies bent van een beetje bloed, dan is dit iets voor jou. Ik zie er ontzettend naar uit om de overige delen nog te gaan lezen in 2015.

9200000002230565

13. De IJzerprins – Julie Kagawa

En dan als volgende ook een heel spannend boek, maar toch iets vrediger. Namelijk De IJzerprins van Julie Kagawa, ik heb alle boeken uit The Iron Fey serie nu gelezen, maar deze sprong er gewoon helemaal tussen uit voor mijn gevoel. Echt een fantastische fantasy serie. Waar volgend jaar sowieso een bundel met verhaaltjes van uit komt die ook nog bij de serie horen.

9200000018277192

12. Stad van Glas – Cassandra Clare

Weer een deel uit een fantasy serie, deze sprong er ook meer uit dan anderen. Misschien komt dat ook wel omdat dit anders het laatste deel zou zijn van de Kronieken van de Onderwereld. Ook de andere boeken uit die serie waren tof hoor, daar niet van, maar deze had iets wat mij is bijgebleven. Ook echt een aanrader als van fantasy, vampiers en weerwolven houdt.

100100401183001311. Voor Jou – Jojo Moyes

Dit boek heeft me echt doen huilen en dan zijn niet veel boeken die dat voor elkaar krijgen dat kan ik je wel vertellen. Maar dit was gewoon zo ontroerend en het verhaal is me echt bijgebleven. Echt een prachtig boek die je moet lezen als je van romans, romantiek en van liefde houdt. Al is dit niet echt een zwijmel boek, maar meer eentje waardoor je goed gaat nadenken over je keuzes.

920000002601858510. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Een mysterieuze YA op de tiende plaats in deze top 14. Ook echt een heel tof boek. Vooral door de foto’s die bij het verhaal hoort werd ik helemaal betoverd door dit exemplaar. Gewoon een uniek boek naar mijn mening, die ik heel leuk vond om te lezen.

newsartimage_187290_560_9999_scl9. De Studie – Joelle Charbonneau

Het tweede deel van De Test-trilogie vond ik echt het beste. Die bleef me namelijk ook weer het meeste bij en vond ik het leukste onderdeel van de Test die ze af moesten leggen. Een aanrader als je van The Hunger Games houdt bijvoorbeeld.

independentstudy8. Inwijding – Veronica Roth

Wie kent hem niet? Na het daverende succes van de eerste film Divergent is het het boek ook ongekend populair geworden. Mijn favoriete deel uit de serie is nog steeds standaard de eerste, daarmee is het begonnen en ik vond het tof toen ze werden ingedeeld in die facties enzo.

10010040118066697. Fangirl – Rainbow Rowell

Ook een heel leuk boek waar ik zeker van heb genoten en als je hem nog niet hebt gelezen raadt ik je aan dat snel te gaan doen. Want Fangirl is echt een heel leuk boek, met humor en veel geeky grapjes. En ook de cover, leuk met die tekeningetjes. Ik kan niet wachten om de andere boeken van Rainbow Rowell ook nog te gaan lezen.

FangirlWIP6. Vrees Me – Tahereh Mafi

Waar ik ook echt van genoten heb is de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi. Het eerste deel begon zo goed en daarmee is alles begonnen. Helemaal fan van deze serie, alleen was ik lichtelijk teleurgesteld door het laatste deel Vertrouw Me.

real5. The Selection – Kiera Cass

Ook een boekenserie waar ik heerlijk van heb genoten.. De cover, echt zo mooi. Ik werd betoverd door het boek en de cover. Het is werkelijk zoals ze zeggen The Hunger Games meets The Bachelor. Heel tof! Ik heb ze nu allemaal gelezen en kan niet wachten op The Heir.

The_Selection_Cover4. The Maze Runner – James Dashner

Ook een boek dat een film heeft gekregen die bijna iedereen ineens wil zien. En het boek is dan ook fantastisch. The Maze Runner zit vol spektakel en spannende momenten, een echte aanrader dus! Ook de vervolgdelen zijn super spannend en leuk om te lezen.

91g3accrwol-_sl1500_3. Verslingerd – Lisette Jonkman

En op nummer drie in mijn top 3 van beste gelezen boeken van 2014 staat…! Verslingerd van Lisette Jonkman. Die vrouw kan zó goed schrijven. Er is geen enkel boek waarbij ik zo hard altijd moet lachen. Echt geweldig. Meid, keep writing!

verslingerd-lisette-jonkman-22. The Fault in Our Stars – John Green

Hoe cliché het misschien ook klinkt, maar ook ik vind The Fault in Our Stars echt een geweldig boek, ook dikke tranen met tuiten gehuild.. Ow, zo emotioneel en zo mooi. Ook de film vond ik echt geweldig mooi!

tfios_soundtrack_cover1. De Boekendief – Markus Zusak

En dan de absolute nummer 1 van dit jaar.. De Boekendief, dat vond ik zo’n mooi boek dat ik hem het liefst overal mee naartoe neem. Ook hierbij heb ik weer bijna moeten huilen, maar het verhaal zit gewoon goed in elkaar. En ook omdat het een beetje over boekenliefde gaat, vind ik het waarschijnlijk heel mooi. En hiervan is de film trouwens ook een aanrader.

9200000015511803

Zo, dat was mijn top 14 van mijn gelezen boeken van 2014. Een hele lijst inderdaad en ik ben benieuwd hoe de lijst volgend jaar zal zijn!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *