Recensie: Zwarte Cobra – Jack Coughlin

Titel: Zwarte Cobra (deel 3 van Sniper)
Originele titel: Clean Kill
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2016
Genre: thriller, oorlog
ISBN: 9789045209166
Koop dit boek op Bol.com

Zwarte Cobra is het derde deel in de intrigerende en levensechte Sniper-serie. Jack Coughlin gebruikt zijn ervaring als scherpschutter bij de Amerikaanse U.S. Marines.

Kyle Swanson, een van de beste scherpschutters van Amerika, was een veelbelovende jonge marinier toen hij tijdens een gevaarlijke vredesmissie in Mogadishu de ‘Cobra’ gevangennam. Het werd het begin van een levenslange bloedvete.

Twintig jaar later werkt Kyle Swanson voor de CIA. De Cobra komt op vrije voeten en ontpopt zich tot een uiterst efficiënte moordmachine, die nog altijd een grenzeloze haat koestert jegens Swanson. Om zijn ware doelwit uit de tent te lokken, ontketent de Cobra een terreurcampagne in de Verenigde Staten en valt hij het op een na grootste winkelcentrum van het land aan.

Kyle Swanson vormt een team met FBI-agent Lucky Sharif, samen moeten ze het opnemen tegen terroristen binnen en buiten Amerika om Swansons oude vijand tot staan te brengen. De Cobra trekt zich terug in Somalië, waar hij op het punt staat een machtige krijgsheer en leider van de bloeddorstige terreurgroep Al Shabaab te worden. Om hem tegen te houden, moet Swanson terugkeren naar de levensgevaarlijke straten van Mogadishu, waar hij niet alleen zijn persoonlijke trauma’s moet overwinnen, maar het ook tegen de Cobra moet opnemen, die hem in een hinderlaag wil laten lopen…..

Alweer het derde boek van deze spannende serie. En wat heb genoten van de eerste twee delen. En ook nu had ik er weer mega veel zin in om het te gaan lezen. Dit boek begint in 1992, in Mogadishu, Somalië. Hij neemt daar Cobra, een gevaarlijk man die terroristische dingen doet gevangen. Maar Cobra laat er geen gras over groeien natuurlijk, hij wil Kyle terugpakken voor zijn gevangenschap.

Kyle gaat op een gegeven moment weer terug naar Amerika en probeert daar weer verder te gaan met zijn leven. Twintig jaar later duikt Cobra opnieuw op en hij zet een aantal grote terroristische aanslagen in gang. Hij probeert zoveel mogelijk angst te zaaien bij iedereen. En samen met zijn volgelingen wil hij het winkelcentrum in Bloomington aanpakken. Dat winkelcentrum is echt gigantisch en zal vele duizenden mensen treffen. Kyle wil natuurlijk deze boef aanpakken en zet alles op alles om Cobra te stoppen en vele tragedies te voorkomen.

Kyle heeft ook best wel een zwaar leven op zich. Hij red vele levens, maar heeft steeds meer moeite om de gebeurtenissen voor zichzelf op een rijtje te zetten. Je wilt er zo graag voor hem zijn, maar het kan gewoon niet. Een geweldig personage waar je echt mee gaat meeleven.

Ook dit deel was weer geweldig en goed actueel. Tegenwoordig worden we ook geterroriseerd door angst en het enge IS bijvoorbeeld. Het laat je wel denken over bepaalde kwesties. Echt een thriller die je aangrijpt.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *