Recensie: Zwaar beproefd! – Chantal van Gastel

zwaarbeproefdTitel: Zwaar beproefd!
Originele titel:
Zwaar beproefd!
Auteur:
Chantal van Gastel
Uitgever:
The House of Books
Verschenen:
2013
Genre:
Chicklit
ISBN:
9789044339352
Koop dit boek op Bol.com

Zwaar beproefd! is het soort van tweede deel van de Zwaar verliefd-reeks. Ik heb ontzettend genoten van Zwaar verliefd! het is een lekker droog boek met heerlijke humor en lekker luchtig als een wolkje. En dat tussen al die andere boeken door die ik lees is het wel fijn om af en toe een chicklit te lezen.

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en gaan samenwonen. Ruben heeft zelfs een inloopkast voor Isa gemaakt. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Ook al springt ze nog steeds uit bed om haar tanden te poetsen vóór Ruben wakker wordt.
Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ’s avonds in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Isa en Ruben gaan samenwonen, na die gelukkige tijd samen is het namelijk tijd voor de volgende stap. Isa draait qua gedrag wat door als ze bij Ruben is, zo gaat ze natuurlijk niet naar de wc als hij ook maar wat in de buurt is. En zo zijn er meer van die maffe dingen. De ex van Ruben, Marleen, wil graag een meubellijn ontwerpen samen met Ruben en broer Robin. Isa ziet er geen kwaad in. En Isa krijgt te maken met meer vernieuwingen zo krijgt ze namelijk ook een nieuwe baas op haar werk, zijn naam is Hugo. Ruben is een beetje panisch, want hij denkt dat Hugo verliefd is op Isa. Isa lijkt oogkleppen te dragen, aangezien ze hier niks in ziet. Maar na wat woordenwisseling weet ze niet zo goed wat ze nou moet denken. En wanneer Isa denkt dat ze haar hart kan luchten bij Ruben gaat het helemaal mis. Ze zien elkaar een tijd niet en hun relatie staat op de wip.

Ook dit boek was weer geweldig, het is een leuk verhaal. En je kan soms ook behoorlijk lachen door de schrijfstijl van Van Gastel. En dat is echt genieten geblazen. Ik zal gauw beginnen aan deel 3, Zwaar verguld. Geweldige reeks en ook zeker deel 2. Isa en Ruben zijn grappig, soms wat onhandig en hebben een komische relatie. De perfecte formule dus!

Beoordeling: ★★★★★

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *