Recensie: Ziel van vuur – Sophie Jordan

zielvanvuurTitel: Ziel van vuur (deel 1 van Firelight)
Originele titel: Ziel van vuur
Auteur: Sophie Jordan
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2012
Genre: fantasy, young adult
ISBN: 9789020679144
Koop dit boek op Bol.com

Ik had hier en daar al eens wat gehoord van dit boek en hij stond daarom al lange tijd op mijn to-read lijstje. En toen ik van de week weer eens op de website van de bieb zat te sneupen besloot ik ineens dit boek toch te gaan lezen.

Firelight is een superromantisch verhaal over een eeuwenoude verborgen waarheid, passie en verboden liefde.

In deze aangrijpende fantasy lees je het verhaal van Jacinda; een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale mensen’, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort.

Ziel van vuur is dus het eerste deel uit de Firelight serie. En aangezien ook altijd nog eens alle boeken van Blossom Books wil hebben gelezen kon deze natuurlijk niet ontbreken zoals je kunt verwachten.

Het boek gaat over Jacinda een meisje die zich kan transformeren tot een draak. Dat is alleen al super tof vond ik. En sinds dit alles is ontdekt wordt haar leven beheerst door een kolonie. Uiteraard wil ze daar uit ontsnappen. Bij haar ondernemingen overtreedt ze verschillende wetten uit haar bestaan in de kolonie. Dit kost haar bijna de kop. Ze vlucht uiteindelijk samen met haar moeder en zusje naar een stad toe. Ze vindt het moeilijk om zich daar weer te moeten aanpassen. De enige die haar begrijpt en waardoor het allemaal wat makkelijker wordt is Will. Maar ook Will heeft iets aparts. Zijn familie jaagt dus op Draki’s, zo heten de half mens half draken. Ze is erg bang dat ook zij zal worden gepakt.

Ziel van vuur is echt een geweldig boek. Het pakt je vanaf bladzijde nummero uno. Bovendien is Ziel van vuur heerlijk vlot geschreven en leest het dus lekker door. Het heeft iets magisch op de achtergrond liggen. Het bevat veel spannende momenten. Ik heb dus echt genoten van dit boek en had hem vrij snel uit. En nu ik dit boek uit heb, heb ik al weer zin om in deel twee te gaan lezen.

Beoordeling: ★★★★★

2 reacties

  1. Ik vond de Draki’s ook erg cool verzonnen, maar het verhaal vond ik niet al te origineel. Het zijn wel van die boeken die je inderdaad niet kan wegleggen!

    1. Nee, dat zou inderdaad kunnen. Maar ik geniet tevens van ieder fantasy verhaal. En dit boek is toch wel echt een van mijn favo’s nu in het fantasygenre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top