Recensie: Witheet – Jennifer L. Armentrout

witheetTitel: Witheet (deel 1 van De Dark Elements)
Originele titel: White Hot Kiss
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: 2016
Genre: fantasy, romantiek
ISBN: 9789402706901
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb tot nu toe nog maar 1 boek gelezen van Jennifer L. Armentrout, maar volgens velen is het een fantastische schrijfster. En daar ben ik het ook wel aardig mee eens. Obsidian vond ik namelijk al heel erg tof. Dus nu kwam ik aan bij Witheet, het eerste boek van De Dark Elements.

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel…

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Er zijn ontzettend veel fans van de schrijfster en het is natuurlijk een behoorlijke aanwinst dat ze nu ook De Dark Elements hebben uitgebracht in het Nederlands. En ook wel met succes, want ik heb er van genoten. Er zit natuurlijk romantiek in, je kan namelijk heerlijk wegkwijlen. Maar natuurlijk ligt daar niet alleen de focus op, want er zit ook een flinke dosis humor in en het leest heerlijk snel weg.

Witheet is een boek waar ik echt van heb genoten. De toevoeging van fantasy is gewoon goed gedaan in dit boek en zuigt je helemaal mee in het het verhaal. De personages en gekke wezens zijn fantastisch om over te lezen en je kan je er helemaal in vinden. Er zit zoals ik al zei veel romantiek en fantasy in, maar ook actie. Het verhaal schiet aan je voorbij, want er zit een heerlijk tempo in. Hier en daar nog even wat extra zodat je je geen seconde verveelt. Heel knap gedaan.

In Witheet komen we ook weer een welbekende liefdestriangel tegen. Waar ik echt een pokkehekel aan heb, maar zo af en toe komt er weer eentje naar boven stuiteren. En ook in dit boek ben ik er geen fan van, maar dat ben ik bij andere boeken ook nog nooit geweest. Al is het wel een pluspunt dat ik me aan de leden van de triangel niet irriteer.

Een heerlijk boek waar ik echt van heb genoten! Perfecte balans tussen actie, romantiek, fantasy en humor. Wat de goede ingrediënten zijn voor het boek Witheet. Ja, deze moet je gewoon lezen als je van dit recept houdt!

Beoordeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *