Recensie: Will Grayson, Will Grayson – John Green & David Levithan

will-graysonTitel: Will Grayson, Will Grayson
Originele titel: Will Grayson, Will Grayson
Auteur: John Green & David Levithan
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: 2010
Genre: Psychologisch, roman, young adult
ISBN: 9789047703273
Koop dit boek bij Bruna.nl

Ja, ik zal en moet natuurlijk alle boeken van John Green lezen. Zo ben ik nu beland bij Will Grayson, Will Grayson. Hiervan kreeg ik een recensie-exemplaar van de lieve mensen van Lemniscaat, super bedankt daarvoor. Wat mij echter gelijk opviel is dat dit boek niet in het Nederlands te krijgen is bij Bol.com, een beetje vreemd en jammer. Daarom heb ik er voor deze keer Bruna.nl van gemaakt. Bol.com heeft echter wel de Engelse versie.

De paden van de heteroseksuele Will en homoseksuele will- beiden op zoek naar liefde – kruisen elkaar op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in
een stroomversnelling die uitmondt in een krankzinnige, flitsende musical.

De stemmen van Will en will zijn zo authentiek dat je met beide jongens bevriend raakt. Twee totaal verschillende vertelstijlen smelten samen tot een onlosmakelijk geheel waarvan je je niet meer los kunt rukken. Will Grayson, Will Grayson werd bij verschijnen in de USA de bestsellerlijsten in gekatapulteerd.

Ik heb helaas (nog) geen boeken gelezen van David Levithan (shame on me??), maar ik heb gehoord dat dit ook een zeer goede schrijver is ter betrekking van young adult boeken.

Het verhaal zelf vond ik een beetje apart en kon er helaas niet echt inkomen. Het gaat namelijk om twee Will Graysons die elkaar tegenkomen op een aparte locatie. Ik had echt moeite ook om het verhaal te kunnen volgen.

Want de ene Will Grayson word met hoofdletters in de hoofdstukken geschreven en de andere helemaal niet. John Green schreef namelijk alles met hoofdletters en andere leestekens. En David Levithan alles zonder hoofdletters, etc. dat is best wel moeilijk lezen! De verhalen van de twee zijn totaal verschillend, waardoor het apart is hoe ze toch bijelkaar komen. Wel las ik het boek vrij snel en soepel uit.

Het verhaal van will grayson vond ik echter wel boeiender en dat heeft mij alleen maar meer nieuwsgierig gemaakt naar David Levithan, wills problemen, met name het ‘uit de kast komen’ zijn erg goed beschreven door David. Toch viel me dit boek tegen voor een boek met John Green, maar hierdoor heb ik wel een nieuwe schrijver ontdekt namelijk David Levithan!

2ster

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *