Recensie: Wicca deel 7, 8 en 9 – Cate Tiernan

wicca7Titel: Noodkreet (deel 7 van Wicca)
Originele titel: The Calling
Auteur: Cate Tiernan
Uitgever: Uitgeverij M
Verschenen: 2006
Genre: young adult
ISBN: 9789022540725
Koop dit boek op Bol.com

Noodkreet is het zevende deel van Wicca, helaas zijn deze laatste boeken niet in de nieuwe editie uitgebracht. Want die vond ik juist zo mooi! Maar desondanks blijft het verhaal natuurlijk hetzelfde en gaan we verder met de originele cover.

Eindelijk in het zonlicht.
De gevaren zijn voorbij.
En ik ben verliefd. Ontzettend verliefd.
Maar ik heb last van dromen.
Dromen over iemand die in groot gevaar verkeert.
Er gaat iemand dood, tenzij ik dat kan voorkomen.
Wie heeft mijn hulp nodig?
En wat zijn de gevolgen als ik help?

Ook dit deel is weer springlevend van actie. Eindelijk weer eens, ik begin het ritme te snappen. Actie, info, info, actie, info, info. Zo gaan de boeken ongeveer volgens mij, al zijn de info boeken ook heel erg leuk hoor.

Morgan gaat samen met wat vrienden naar New York en daar komt ze achter allerlei geheimen en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij zonder problemen. Het is leuk dat de personages nu weer eens ergens anders heen gaan, zo leer je ze ook kennen in een andere omgeving. Maar toch werd deze niet goed beschreven, het ging meer om de gebeurtenissen en de ontwikkelingen dan dat ze echt in New York waren. Maar goed dat terzijde.

Door de dromen die Morgan bijna iedere nacht beleeft voelt ze dat er weer iets gaat komen. En deze manier van brengen is erg leuk gedaan. Het geeft alvast een inkijkje naar wat er gaat komen en dat vond ik bij dit boek erg goed en dat maakte het ook wat meer compleet dan bij sommige andere delen uit de serie. Ik vond het in ieder geval weer heel spannend en heb er echt van genoten.

Beoordeling:

wicca8Titel: Erfgoed (deel 8 van Wicca)
Originele titel: Changeling
Auteur: Cate Tiernan
Uitgever: Uitgeverij M
Verschenen: 2007
Genre: young adult
ISBN: 9789022540732
Koop dit boek op Bol.com

Dit is alweer het achtste deel van de Wicca-serie en nog steeds geniet ik er met volle teugen van. Ik ben benieuwd wat er in dit boekje schuilt.

Nog altijd geen vaste grond onder mijn voeten.
Ik dacht dat ik de waarheid over mezelf nu wel kende.
Maar alles wat ik tot nog toe heb geleerd, zijn leugens gebleken.
Ik zal alles doen wat nodig is, want ik moet het weten.
Ik wil er bijna alles voor opgeven.
Ik moet weten wie – of wat – ik ben.

In dit deel komt Morgan in aanraking met de raad, ze zijn erg onder de indruk van de kracht die Morgan heeft. Ze willen dat ze de strijd aan gaat met Ciaran. Toch werd er niet veel meer aangesneden dan deze toeloop. Ik vrees voor wat er nog komen gaat, maar toch vond ik dit niet heel spannend.

En komt er in dit boek gedaanteverwisseling voor, dat is op zich geweldig tof. Maar ik vond het om de een of andere reden niet bij dit boek passen. En dat is dan weer jammer. Dit was weer duidelijk een dip momentje, had ik toch gelijk qua structuur van de boeken; actie, info, info.. Want dit boek is ter info dan weer, al vond ik hem weinig nieuwe informatie geven. Het is dan nieuw van de raad enzo en dat Morgan iets moet doen tegen Ciaran en met Killian, maar meer dan dat komt er ook niet van.

Je ziet wel haar aanloop ook met de duistere kant van de magie onder wicca. Dat vond ik dan wel weer leuk, maar toch was dit weer echt een dip boek. Helaas! Maar ik zal doorgaan naar deel 9!

Beoordeling:

wicca9Titel: Conflict (deel 9 van Wicca)
Originele titel: Strife
Auteur: Cate Tiernan
Uitgever: Uitgeverij M
Verschenen: 2005
Genre: young adult
ISBN:9789022541623
Koop dit boek op Bol.com

Deel 9, voorlopig weer eventjes het laatste deel dat ik lees van de Wicca-serie. Maar natuurlijk kan ik ook niet wachten om door te gaan met de volgende delen.

Er gebeuren angstaanjagende dingen.
Iemands magie wordt gemanipuleerd
op een heel gewelddadige manier.
Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo.
Ik heb mezelf wel degelijk onder controle.
Maar hoe bewijs ik dat – vóór het te laat is?
Morgan is nu een machtige heks, maar ze heeft nog te weinig ervaring met haar krachten en kan haar magie daarom maar moeilijk onder controle houden.
Overal waar ze komt gebeuren er gewelddadige dingen en haar vrenden danen dat zij daar verantwoordelijk voor is. Maar Morgan vermoedt dat haar biologische vader achter deze uitbarstingen van zwarte magie zit. Of is er noge een ander machtige heks die haar krachten niet in bedwang kan houden?

In het negende deel – omg wat ben ik eigenlijk alweer ver in deze serie – zien we dat Morgan misschien wel te veel krachten heeft. Er gebeuren ongelukjes waarvan mensen denken dat ze te maken hebben met het gebrek aan kennis dat Morgan kan hebben over haar krachten. Maar wat zullen deze uitspraken voor gevolgen hebben. Morgan was nogal wietwaaierig met haar speciale krachten, terwijl iedereen om haar heen zei dat het erg gevaarlijk kon zijn. Maar daarvoor was ze waarschijnlijk te koppig. Erin zet Morgan als het ware op slot in het gebruik van haar krachten. De maat is vol.

En ook in dit deel springt hij weg van de regelmaat; actie, info, info. Maar deze keer is het dus: actie, info, actie! Hoppa lekker op dreef in dit negende deel. Op zich had ik wel verwacht naar die enorme inzinking van deel 8. Maar dat het zo zou rechttrekken had ik nou ook weer niet zien aankomen. Morgan is nogal koppig en in dit deel wordt ze duidelijk op haar stuk gezet en de consequenties worden ook duidelijk als ze zich niet aan de regels zal houden. Echt puberaal gedrag lijkt wel. Oehh, en nu word ik juist heel erg nieuwsgierig naar de volgende delen. Want ik weet echt niet meer wat er komen gaat. En ahh, ik wil niet dat het straks is afgelopen!

Beoordeling: ★★

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *