Recensie: What’s Left of Me – Kat Zhang

Titel: Whawhatsleftofmet’s Left of Me (deel 1 van The Hybrid Chronicles)
Originele titel: What’s Left of Me
Auteur: Kat Zhang
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: 2013
Genre: young adult
ISBN: 9780062114884
Koop dit boek op Bol.com

What’s Left of Me wist me gelijk te grijpen door de cover. Ja, ik weet dat ik er een zwak voor heb. En als je geluk hebt zit er een goed verhaal achter.

Eva and Addie started out the same way as everyone else—two souls woven together in one body, taking turns controlling their movements as they learned how to walk, how to sing, how to dance. But as they grew, so did the worried whispers. Why aren’t they settling? Why isn’t one of them fading? The doctors ran tests, the neighbors shied away, and their parents begged for more time. Finally Addie was pronounced healthy and Eva was declared gone. Except, she wasn’t . . .

For the past three years, Eva has clung to the remnants of her life. Only Addie knows she’s still there, trapped inside their body. Then one day, they discover there may be a way for Eva to move again. The risks are unimaginable-hybrids are considered a threat to society, so if they are caught, Addie and Eva will be locked away with the others. And yet . . . for a chance to smile, to twirl, to speak, Eva will do anything.

Ik vond het een erg bijzonder verhaal moet ik zeggen. Het gaat over twee personages die samen een lichaam moeten delen, dat klinkt inderdaad niet echt als de ideale situatie. Echter is het in die wereld vrij normaal. Normaal gesproken verdwijnt een ziel, omdat de andere dominanter is. Maar Addie houdt vol tegen de wereld dat zij als enige in het lichaam zit, maar stiekem zit Eva er dus nog bij. En wat dan leuk is, dat je het boek leest vanuit het perspectief van Eva.

Als je dat concept doorhebt dan snap je ook de cover, daar zie je namelijk ook twee mensen op. De foto en het silhouet. Ik heb in een keer uitgelezen en erg van genoten. Het is spannend, er gebeurt veel en de personages zijn fantastisch. Daarnaast is het dus ook nog eens ontzettend origineel. Hun relatie is erg apart, maar leuk om te lezen. Maar ook personages als Ryan en Kitty zijn super goed uitgewerkt.

Het einde is trouwens wel vrij snel klaar, daarom ben ik ook wel blij dat er meerdere delen zijn. Super goed!

Beoordeling:

4 reacties

  1. Ik vond What’s Left of Me ook echt een heel origineel en verrassend verhaal! Helaas vond ik de vervolgdelen wel een beetje tegenvallen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *