Recensie: The Walking Dead Rise of the Governor – Robert Kirkman

1001004011249721Titel: The Walking Dead: Rise of the Governor
Originele titel: The Walking Dead: Rise of the Governor
Auteur: Robert Kirkman & Jay Bonansinga
Uitgever: Pan Macmillan
Verschenen: 2011
Genre: Avontuur, roman
ISBN: 9780330541336
Koop dit boek op Bol.com

Ik als liefhebber van The Walking Dead serie, vond dat het nu ook eens tijd was voor een boek dat over de zombieverhalen gaat. En daarvoor viel mijn oog op dit boek. Die ik las op mijn e-reader. Ik ben namelijk niet echt fan van stripboeken en dit zijn gewone leesboeken, dus leek het me een goede oplossing.

In the Walking Dead universe, there is no greater villain than The Governor. The despot who runs the walled-off town of Woodbury, he has his own sick sense of justice: whether it’s forcing prisoners to battle zombies in an arena for the townspeople’s amusement, or chopping off the appendages of those who cross him. The Governor was voted “Villain of the Year” by Wizard magazine the year he debuted, and his story arc was the most controversial in the history of the Walking Dead comic book series. Now, for the first time, fans of The Walking Dead will discover how The Governor became the man he is, and what drove him to such extremes.

Ik hou dus echt van zombieverhalen en dus ook The Walking Dead. Maar ik moet zeggen dat dit boekje niet zo is als ik had gedacht. Het is echt wel leuk om te lezen hoor, vooral als je The Walking Dead-fan bent. Maar het is nou niet echt geweldig goed te noemen. Het is inderdaad het verhaal eromheen, maar heeft niet echt toegevoegde waarde. De schrijfstijl is ook niet echt geweldig, ik heb het wel uitgelezen maar niet echt onder de indruk. Ik denk dat ik hierdoor toch maar eens de comics ga proberen, omdat die veel beter schijnen te zijn. Ik ben benieuwd.

2ster

2 reacties

  1. De comics vielen mij een beetje tegen in vergelijking met de tv-serie. In mijn ogen het beste zombie-boek is World War Z, waarvan de film dan weer hopeloos tegenvalt (en er eigenlijk niks mee te maken heeft). Het boek is van harte aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *