Recensie: Verrijzing – Kelley Armstrong

Titel: Verrijzing (deel 3 de Darkness Rising trilogie)
Originele titel: The Rising
Auteur: Kelley Armstrong
Uitgever: Moon
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN:9789048819645
Koop dit boek op Bol.com

Er breken moeilijke tijden aan voor Maya en haar vrienden. Ze worden achtervolgd en er zijn niet genoeg schuilplaatsen. En ze kunnen ook niet naar de autoriteiten voor hulp, want iedereen denkt dat ze zijn omgekomen in een helikoptercrash. Alles wat ze hebben is de naam en het nummer van iemand die hun misschien een paar antwoorden kan geven. Maya is echter niet voorbereid op de waarheid. Maar ze kan niet op de vlucht blijven en moet nu voorgoed met de demonen uit haar verleden afrekenen…

Maya is er dus achtergekomen dat ze een skinwalker is en kan transformeren naar een dier. Met haar vrienden is ze op de vlucht geslagen en je voelt het steeds benauwender worden voor haar. Ze hebben een mogelijke hulplijn, maar ja wat zou dat inhouden?  Maar als ze erachter komen dat die hulplijn niet meer beschikbaar is, wordt het allemaal wel erg moeilijk. Verrijzing is het laatste deel uit de trilogie van Kelley Armstrong. Het wordt een moeilijke strijd voor de vrienden. Ze komen echter wel steeds verder in hun ontrafeling van meerdere geheimen en beginnen dingen te begrijpen. Dit boek is veel beter dan deel 2, gelukkig maar want dat vind ik zo belangrijk voor een laatste deel. Al blijft het jammer dat de serie als het ware een diep dal heeft gehad. De spanning is zo snijdend, want je wilt gewoon alles weten.

Het scheelt dat het wel vrij snel gaat allemaal ook door mijn leestempo. De personages zijn ook wel goed beschreven in dit deel en gaan door verschillende ontwikkelingen heen. De laatste hoofdstukken, die erg spannend zijn weten toch nog veel te vertellen. Alles heeft een plekje gekregen waar ik nog eventjes bang voor was tijdens al die spanningsmomentjes. Verrijzing is een goede afsluiter van de trilogie en ik heb er van genoten. Ook ben ik blij dat het verhaal voorbij is en dat ik alweer een trilogie van Kelley Armstrong heb uitgelezen.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *