Recensie: Veroordeeld – Karin Slaughter

17162_Slaughter-Veroordeeld400Titel: Veroordeeld
Originele titel: Cop Town
Auteur: Karin Slaughter
Uitgever: Cargo
Verschenen: 2014
Genre: Thriller, literatuur
ISBN: 9789023487241
Koop dit boek op Bol.com

Toen ik hoorde dat ik dit boek had gewonnen vorige maand bij Bol.com was ik helemaal blij, Karin Slaughter schijnt namelijk een hele goede schrijfster te zijn en ik had nog nooit eerder een boek van haar gelezen. Het werd dus tijd voor verandering.

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

Whoo, ja ik ben zeker te spreken over dit boek. Alleen moest ik even schakelen tussen de verschillende personages en er duidelijk even in komen. Dit vind ik eigenlijk altijd een nadeel. En deze keer dus eigenlijk ook.

Sommige personages konden me namelijk niet helemaal boeien en ik kreeg mijn twijfels gelijk bij de stempel ‘goede schrijfster’. Maar dat kun je natuurlijk niet op slechts een boek waarderen. Sommige momenten waren namelijk zeker ook spannend en kon ik niet stoppen  met lezen.

Maar omdat het zo’n moeilijk boek was om in te komen en de personages niet dermate interessant waren krijgt dit boek niet de vijf-sterren waar ik op gehoopt had. Maar toch zal ik nog wel eens een boek gaan lezen van deze schrijfster, want ik blijf nieuwsgierig naar haar andere verhalen.

3ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *