Recensie: Verlaten – Blake Crouch

verlatenTitel: Verlaten (deel 3 van Wayward Pines)
Originele titel: The Last Town
Auteur: Blake Crouch
Uitgever: Karakter Uitgeverij
Verschenen: 2014
Genre: thriller
ISBN: 9789045204277
Koop dit boek op Bol.com

Ik keek altijd al uit naar dit laatste deel ik was namelijk zo benieuwd hoe het zou aflopen. Wat zou er nog gebeuren met het dorp en alles eromheen. Zou het een happy end krijgen? Allemaal dingen die ik me afvroeg voordat ik begon te lezen.

Het is drie weken geleden dat Secret Service-agent Ethan Burke is aangekomen in Wayward Pines in Idaho. In dit stadje wordt mensen verteld met wie ze moeten trouwen, waar ze komen te wonen en waar ze komen te werken. Hun kinderen wordt geleerd dat David Pilcher, de schepper van het stadje, god is. En niemand mag het stadje verlaten; een vraag stellen kan je zelfs het leven kosten. Maar Ethan Burke heeft ontdekt wat voor verbijsterend geheim zich bevindt achter het onder stroom staand hek waarmee het stadje omgeven is, een hek dat het beschermt tegen de verschrikkelijke wereld erachter. Burke ziet het als zijn plicht om de inwoners van Wayward Pines te vertellen dat ze een leugen leven en dat zij de enige zijn van wat ooit het menselijk ras was. Maar als Pilcher erachter komt dat zijn dekmantel hem ontnomen is, neemt hij op afschuwelijke wijze wraak…

Je moet wel echt alle delen hebben gelezen vind ik voordat je aan deze begint, want anders kun je het niet echt snappen denk ik. Het is zeker een verhaal die de moeite waard is. Als je van thrillers houdt, maar ook van horror en science fiction zit je hiermee wel goed. Dit deel van de serie was echt bloedstollend spannend. Wayward Pines blijkt het laatste dorp te zijn die nog overeind staat op de planeet. Het werd beschermd doormiddel van een hek die onder stroom staat. Voor de veiligheid van de bewoners uiteraard. Het is gewoonweg te gevaarlijk buiten de hekken. Abby’s lopen daar rond, bloeddorstige enge monsters. En als David Pilcher het hek opent, uit wraak op Ethan moeten ze keihard overleven. Dit is een spannende strijd waarbij ik op het puntje van de stoel heb gezeten. Er gebeuren nare dingen en veiligheid lijkt verder weg dan ooit.

Prachtige serie boeken waar ik echt van heb genoten, leest lekker weg. En ze zijn echt super spannend. Dus als je weer eens wat anders wilt om te lezen is dit zeker een aanrader. Het was heerlijk spannend met een plot die ik toch niet helemaal zag aankomen. Ik ben ook zo erg benieuwd naar de tv-serie.

Beoordeling: ★★★★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *