Recensie: Verkikkerd – Lisette Jonkman

9200000009850208Titel: Verkikkerd
Originele titel: Verkikkerd
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Sijthoff
Verschenen: 2013
Genre: Chicklit
ISBN:  9789021808499
Koop dit boek op Bol.com

Ik had gelezen dat dit boek echt ontzettend leuk is om te lezen. Het debuut boek Glazuur van schrijfster Lisette Jonkman was zelfs boek van het jaar 2012 volgens Chicklit.nl. Dan moet ik wel zeggen dat ik dat boek nog niet heb gelezen, maar deze hadden ze op dit moment wel bij de bibliotheek, dus dan eerst deze maar.

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds.
Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben!
Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van?
En waarom krijgt ze het zo warm van hem?
Ze valt toch zeker niet op nerds…

Eerst dacht ik bij het lezen van de namen die ik las in dit boek zoals Kikker, Lucifer, Dixi, Chewy, etc.. dat het een beetje een kinderlijk boek zou zijn om te lezen, maar integendeel. Ik ben zelf ook een beetje nerdy en vond het geweldig dat er zo’n studentenhuis vol zit met nerds en dan is Lucy juist een beetje degene die het tutje is. Ze houdt ontzettend van make-uppen, etc. Terwijl haar huisgenoten dat maar verspilling van tijd vinden en ook zou ze beter moeten studeren in plaats van leuke dingen doen. Maar haar liefde voor een van de nerds is echt geweldig grappig en leuk om te lezen.

Het is echt een leuk boek en niet kinderlijk, tenminste ik vond het meevallen ondanks dat je het soms wel een beetje denkt. Het is zeker een vrolijk en luchtig boek voor tussendoor en je leest hem zo uit! Ik ga nu zeker nog Glazuur lezen en Verslingerd (het vervolg op Verkikkerd) als die uit komt.

5stars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *