Recensie: Unearthly – Cynthia Hand

unearthlyTitel: Unearthly (deel 1 van Unearthly)
Originele titel: Unearthly
Auteur: Cynthia Hand
Uitgever: Harper Teen
Verschenen: 2011
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9780061996160
Koop dit boek op Bol.com

Ik kwam dit boek al een aantal keer tegen op Goodreads en was weer een beetje verblind door de mooie cover. Dit boek is echter alleen nog maar uit in het Engels, al hoop ik dat hier snel verandering in gaat komen. Dus voor degenen die alleen Nederlands lezen, helaas.. het boek is er (nog) niet.

When Clara Gardner learns she’s part angel, her entire life changes. She now has a purpose, a specific task she was put on this earth to accomplish, except she doesn’t know what it is. Her visions of a raging forest fire and a mysterious boy lead her to a new high school in a new town but provide no clear instruction. As Clara tries to find her way in a world she no longer understands, she encounters unseen dangers and choices she never thought she’d have to make—between the boy in her vision and the boy in her life, between honesty and deceit, love and duty, good and evil.. When the fire from her vision finally ignites, will Clara be ready to face her destiny?

Het boek gaat dus over een zestienjarige tiener genaamd Clara Gardner die half engel is. Ze krijgt visioenen waarbij ze doorkrijgt een jongen te moeten redden. Maar hierdoor moet ze eerst gaan verhuizen naar waar hij woont. Dit doel als engel moet ze dus als het ware uitvoeren. Op school ziet ze de jongen voor het eerst, Christian. Maar ze komt ook een andere jongen tegen, hij heet Tucker. Maar hij mag niet verkozen worden, omdat hij niet voorkomt in haar visioenen. Ze wil daarom weten wat ze er nu allemaal mee aan moet.

Ik hou echt zo van engelenverhalen. Ik weet niet waarom, maar ik verkies het echt boven vampieren, weerwolven en andere bovennatuurlijke wezens. Al zijn feeën ook wel heel tof. Cynthia Hand heeft echt een heel goed verhaal neer weten te zetten. Wat totaal geen cliché bevat. Het verhaal begint pas echt op de momenten dat Clara haar eerste visioen krijgt en daarmee begint de spanning. Hand weet in dit boek zo goed het verhaal over te brengen dat je er bijna zelf in gaat geloven. Het komt gewoon allemaal heel realistisch over. De spanning zwakt niet af, ondanks de romances die aanwezig zijn in Unearthly. Het loopt ook telkens net weer iets anders dan je in eerste instantie verwacht, dat is echt heel goed.

Hopelijk worden de boeken toch nog een keer vertaald, want dat zijn ze vast en zeker waard. Dus kijk ik voor nu uit naar deel twee.

Beoordeling: ★★★★★

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *