Recensie: Uglies – Scott Westerfeld

20130620031404!Uglies_new-coverTitel: Uglies (deel 1 Uglies)
Originele titel: Uglies
Auteur: Scott Westerfeld
Uitgever: Simon & Schuster Ltd
Verschenen: 2012
Genre: young adult
ISBN: 9780857079138
Koop dit boek op Bol.com

Helaas is dit boek er alleen nog maar in het Engels, maar hopelijk gaan ze deze snel vertalen. Want ik heb echt genoten van dit boek. Uglies is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in een toekomstige wereld waarin iedereen op 16-jarige leeftijd door middel van plastische chirurgie van een niet perfecte ugly wordt omgebouwd tot een pretty. Tally is nog maar een paar dagen verwijderd van haar zestiende verjaardag en kan dan eindelijk weer haar vriend Peris zien. Ze wordt dan eindelijk tot een Pretty gemaakt. Maar als Tally haar toekomstige vrienden Shay en David ontmoet, laten zij zien wat de nadelen zijn van de transformatie. De operatie blijkt niet alleen het uiterlijk te veranderen, maar ook tast het je innerlijk aan.. Is dit wel wat Tally wil?

Tally can’t wait to turn sixteen and become Pretty. Sixteen is the magic number that brings a transformation from a repellent Ugly into a stunningly attractive Pretty, and catapults you into a high-tech paradise where your only job is to have a really great time. In just a few weeks, Tally will be there. But Tally’s new friend, Shay, isn’t sure she wants to be Pretty. She’d rather risk life on the outside. When Shay runs away, Tally learns about a whole new side of the Pretty world – and it isn’t very pretty. The authorities offer Tally the worse choice she can imagine: find her friend and turn her in, or never turn Pretty at all. The choice Tally makes changes her world forever.

Ik vond dit boek echt geweldig. Het speelt zich af in een unieke wereld, die erg leuk is om te lezen. De personages vond ik wat minder goed uitgewerkt, maar buiten dat heb ik echt heel erg genoten van dit boek. Soms gedroegen ze zich ook wat onwerkelijk of apart. Maar misschien hoort dat er ook wel een beetje bij. Dit boek is ook een beetje een eye-opener voor tieners, het laat zien dat de buitenkant echt niet altijd telt. En dat je innerlijk heel belangrijk is. De wereld is echt tot in perfectie beschreven en ook de maatschappij is interessant om te lezen. Ik kijk uit naar deel 2!

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *