Recensie: Troost – Elsbeth Witt

baristatroosTitel:Troost (deel 3 van Barista!)
Originele titel: Troost
Auteur: Elsbeth Witt
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschenen: 2014
Genre: chicklit, roman, romantiek
ISBN: 9789401601818
Koop dit boek op Bol.com

En dit is alweer het derde deel van de leuke serie-boeken van Barista! Ik moet zeggen dat Elsbeth Witt een fantastische reeks boeken heeft weten neer te zetten waar ik ontzettend van genoten heb. Je kan de koffie en de muffins bijna door het boek heen ruiken.

Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek…

In dit derde deel is Sophie de hoofdpersoon, dit wordt namelijk per deel afgewisseld. Zo was in deel één Laura aan de beurt en in deel twee Iris. En van alle drie de boeken heb ik genoten, echt waar. En dit was dan het enige echte slotdeel, waar ik altijd stiekem toch ook wel een beetje een sad-gevoel van binnen krijg. Want met laatste delen is het spannend, maar ook frustrerend dat er niets meer na komt. Het einde van deel twee was natuurlijk wel een beetje onverwacht en in Troost wordt daar verder op doorgeborduurd (ik ga geen spoilers proberen te geven). Maar toch is dit deel meer een aanvulling op de vorige delen en hoe natuurlijk deel twee eindigde. Een beetje vullend kwam het daarom ook over, niet echt als een spannende verhaallijn. Maar toch heb ik genoten van de luchtige schrijfstijl die Elsbeth Witt er op na houd. En daardoor verveeld het niet snel.

Ik heb uiteindelijk ontzettend genoten van de avonturen van de drie koffiejuffrouwtjes van Barista! en echt een aanrader voor mensen die eens wat willen lezen wat zo luchtig is als opgeklopte melk. Ik kijk uit naar het moment dat Elsbeth meer boeken gaat uitbrengen die toch een beetje zijn zoals deze.

Beoordeling: ★★★

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *