Recensie: The Winner’s Curse – Marie Rutkoski

thewinnerscurseTitel: The Winner’s Curse (deel 1 van Winner’s trilogy)
Originele titel: The Winner’s Curse
Auteur: Marie Rutkoski
Uitgever: Farrar Straus Giroux
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN: 9780374384678
Koop dit boek op Bol.com

Die cover, ik was opslag verliefd. Echt geweldig gemaakt! Heel erg mooi, maar de inhoud is natuurlijk altijd even afwachten, dus ik moest deze gewoon lezen.

As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, Kestrel has two choices: she can join the military or get married. Kestrel has other ideas.

One day, she is startled to find a kindred spirit in Arin, a young slave up for auction. Following her instinct, Kestrel buys him – and for a sensational price that sets the society gossips talking. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin. But he, too, has a secret and Kestrel quickly learns that the price she paid for him is much higher than she ever could have imagined.

Ik heb zoveel goede verhalen gehoord over The Winner’s Curse en daarom was ik ook zo nieuwsgierig. Mede natuurlijk door de prachtige cover. Ik had daarom er ook best wel veel verwacht. En dat is het hem vaak als je zoveel goede verhalen leest en een prachtige cover aankijkt. Dan valt het vaak ook nog eens tegen en tot mijn grote spijt was dit best wel het geval.

Dit boek gaat over de dochter van een generaal, Kestrel. Ze heeft twee keuzes, in het leger gaan of gaan trouwen. Maar geen een van beiden spreekt haar aan. In het begin besluit ze een slaaf te gaan kopen, Arin, maar vanaf dat moment lijkt alles fout te gaan. Er komen veel elementen in dit boek voor, liefde, dood en veel spanning.

Het begin van het boek was best wel saai. Er gebeurde niet zoveel alleen het gesmoemel met de slaaf. Het leek me een erg actievol boek te zijn, maar dit bleef naar mijn mening te veel op de oppervlakte. En dat is erg jammer, want dan had het zoveel beter kunnen zijn. De romantiek had teveel de overhand, waardoor ik het niet zo goed vond als ik had verwacht.

De personages zaten trouwens leuk in elkaar, maar je bouwt niet echt een band met hen op. Sommigen gaan dood in dit boek, dat is dan wel weer een hard stuk. Maar dat gebeurd als je de personages niet heel goed kent. En je er dus ook weinig voor voelt. Dat vind ik dan wel erg jammer.

Helaas pindakaas vond ik dit boek toch niet zo leuk als ik had gehoopt. Misschien wordt deel 2 beter. Slecht kon ik het ook niet noemen, aangezien ik er toch wel van heb genoten. De romantische scènes hebben ook wel wat.

Beoordeling:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *