Recensie: The Survival Kit – Donna Freitas

thesurvivalkitTitel: The Survival Kit
Originele titel: The Survival Kit
Auteur: Donna Freitas
Uitgever: Farrar Straus Giroux
Verschenen: 2011
Genre: young adult
ISBN: 9780374399177
Koop dit boek op Bol.com

Ik was erg benieuwd naar dit boek, ik kwam hem per toeval eens een keer tegen. En nu moest ik hem toch maar een keer lezen.

When Rose’s mom dies, she leaves behind a brown paper bag labeled Rose’s Survival Kit. Inside the bag, Rose finds an iPod, with a to-be-determined playlist; a picture of peonies, for growing; a crystal heart, for loving; a paper star, for making a wish; and a paper kite, for letting go.

As Rose ponders the meaning of each item, she finds herself returning again and again to an unexpected source of comfort. Will is her family’s gardener, the school hockey star, and the only person who really understands what she’s going through. Can loss lead to love?

The Survival Kit kan ik vanaf nu wel neerzetten in het rijtje met de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Het was zo mooi en een wirwar van emoties. Erg indrukwekkend. Rose moet leren omgaan met het feit dat haar moeder is overleden. Hierin moet ze met alle tegenslagen om leren gaan, het voelt als overleven.

Het voelde eerst als een erg depressief boek dat gewoon niet leuk kon zijn, maar toch heeft het ook zijn geluksmomentjes zoals romantiek en liefde dat op een sprookje lijkt. Het zal nooit hetzelfde voelen zonder dat mama er bij is, maar op die momenten weet Rose ook dat romantiek bij het verwerkingsproces hoort. Ze heeft liefde nodig en deze weet ze te vinden.

Ik vond het echt een prachtig boek dat ook echt een boodschap heeft om te vertellen, er is bij ieder woord heel goed nagedacht. Zeer bijzonder. Ik hield echt van de romantiek en op welke manier dit is gebruikt in dit boek. Prachtig. En van mij mag dit boek zeker vertaald worden.

Beoordeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *