Recensie: The Here and Now – Ann Brashares

thehereandnowTitel: The Here and Now
Originele titel: The Here and Now
Auteur: Ann Brashares
Uitgever: Ember
Verschenen: 2015
Genre: young adult
ISBN: 9780385736831
Koop dit boek op Bol.com

The Here and Now is een boek die al een langere tijd te vinden was op mijn e-reader. Maar steeds begon ik er maar niet aan. Eigenlijk wist ik niet eens waar het over ging. Ik wist alleen dat het van de auteur was die ook ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’ heeft geschreven, die heb ik trouwens nooit gelezen. Dit boek leek me wat meer geschikt voor oudere lezers en vandaar dat het mijn aandacht trok.

An unforgettable epic romantic thriller about a girl from the future who might be able to save the world.. if she lets go of the one thing she’s found to hold on to.

Follow the rules. Remember what happened. Never fall in love.

This is the story of seventeen-year-old Prenna James, who immigrated to New York when she was twelve. Except Prenna didn’t come from a different country. She came from a different time—a future where a mosquito-borne illness has mutated into a pandemic, killing millions and leaving the world in ruins.

Prenna and the others who escaped to the present day must follow a strict set of rules: never reveal where they’re from, never interfere with history, and never, ever be intimate with anyone outside their community. Prenna does as she’s told, believing she can help prevent the plague that will one day ravage the earth.

But everything changes when Prenna falls for Ethan Jarves.

Ik weet niet heel goed wat ik moet zeggen, maar het was twee keer niks. Het is makkelijk te lezen, te makkelijk eigenlijk. Ik dacht dat het wat meer volwassen zou zijn geschreven, maar op zich valt dat tegen. Ik had hem namelijk hoger in leeftijd geacht dan de ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’ serie. Maar ondanks dat ik die nooit heb gelezen, zit het wel aardig op hetzelfde niveau. Het idee is wel leuk op zich, en dan vooral het toekomst gedeelte. Wat ze daar omheen hebben gebreid is wel een hele grote mindfuck vond ik. Want ze willen natuurlijk de wereld redden van de toekomst, waarin muggen de wereld overnemen. Je moet daarbij de regeltjes volgen en absoluut niet verliefd worden. En je kan wel raden dat juist dat wel gebeurd.

De cover vond ik wel heel erg leuk. Mooi vormgegeven. Het telt een erg redelijk aantal pagina’s. Een aantal die je veel ziet in young adult boeken, tussen de 200 en 300 pagina’s. De personages had ik helemaal geen band mee, het is erg cliché en het is weer jongen-meisje-bam-oei-verliefd-tsjakka verhouding. Nee, dat werkt gewoon niet. Daar is helemaal niks realistisch aan. En die romantiek gaat natuurlijk door tot in den treure. Nee helemaal niks.

Beoordeling:

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *