Recensie: The good girl – Mary Kubica

thegoodgirlTitel: The good girl
Originele titel: The Good Girl
Auteur: Mary Kubica
Uitgever: HarperCollins Holland
Verschenen: 2015
Genre: thriller, psychologisch
ISBN:9789034754646
Koop dit boek op Bol.com

The good girl zag ik toevallig liggen bij de bieb op de tafel met nieuwe boeken. Ik besloot hem maar mee te nemen, omdat het me toch best een leuk verhaal leek.

Colins taak is duidelijk: hij moet Mia Bennett – dochter van een prominente rechter – ontvoeren en haar afleveren bij zijn opdrachtgevers. Maar uiteindelijk kan hij het niet over zijn hart verkrijgen haar achter te laten bij die meedogenloze misdadigers, en duikt hij met haar onder in een hut op het platteland. Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. En voor Mia’s familie, die geen idee heeft waar ze is gebleven en of ze nog leeft…

The good girl is echt een boek waarvan ik genoten heb, het is echt een spannend en mysterieus boek. Colins moet de dochter van een rijke, bekende rechter ontvoeren en ergens afleveren. Echter vindt hij dit een moeilijke taak, aangezien hij tijdens zijn spionage uurtjes de dochter steeds leuker gaat vinden. Hij heeft er dan ook lang over getwijfeld om uiteindelijk de beslissende keuze te maken. Voldoen aan de opdracht of zijn goodwill achtervolgen. Echter wordt dit een zenuwslopende strijd en probeert hij het meisje te beschermen terwijl hij zelf ook risico loopt. Mia, want zo heet het meisje, komt steeds meer achter dingen die spelen. Mia’s moeder zweet peentjes als ze wacht op de thuiskomst van haar dochter. En dan loopt het toch weer net anders dan je denkt. Een super spannend boek dus waar ik echt van genoten heb. Het zit goed in elkaar en je merkt het dat het met zorg is geschreven. Wat een boek!

Beoordeling:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *