Recensie: Survivalgame – James Dashner

Titel: Survivalgame (deel 3 van The Mortality Doctrine)
Originele titel: The Game of Lives
Auteur: James Dashner
Uitgever: Querido
Verschenen: 2016
Genre: young adult
ISBN: 9789021400105
Koop dit boek op Bol.com

Gamen was Michael zijn lust en zijn leven. Een paar weken geleden nog deed hij niets liever dan in VirtNet rondlopen. Nu riskeert hij met elke inlog zijn leven. Het is al lang geen spelletje meer. VirtNet is een dodelijke omgeving geworden en Kaine wordt elke dag sterker. Kaine’s plan – de Sterfelijkheidsdoctrine – is bijna uitgevoerd en de grens tussen de echte wereld en de virtuele wereld vervaagt meer en meer. De hele wereld loopt gevaar zolang Kaine nog rondloopt. Om hem tegen te houden heeft Michael zijn vrienden hard nodig. Maar eerst zal hij erachter moeten komen wie van zijn vrienden echt te vertrouwen is…

Gamen is iets Michael heel graag doet, dat weten we inmiddels nu ook wel. Maar vanaf nu wordt het wel erg tricky voor hem om in te loggen. VirtNet is niet meer wat het was en is een dodelijke omgeving geworden. Alles daar is niet meer te onderscheiden van digitaal en het echte leven. De doctrine is bijna helemaal volledig en er lijkt geen weg meer terug te zijn.

Ik moet zeggen dat dit deel een stuk beter was dan zijn voorganger. Nu vind ik het ook echt wel jammer dat de serie voorbij is. Ik hoop natuurlijk altijd weer op een stiekem vervolg, maar dat is vaak toch niet zo. Maar op zijn minst hoop ik dat James Dashner weer nieuwe boeken gaat schrijven. Dat is het enige waar ik vanuit ga. Jammer dat het pas in dit deel echt goed wordt en dat de vorige delen een beetje saai en langdradig waren. Vooral in vergelijking met de Survivalgame.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *