Recensie: Stad van Verloren Zielen – Cassandra Clare

lostsoulsTitel: Stad van Verloren Zielen (deel 5 van Kronieken van de Onderwereld)
Originele titel: City of Lost Souls
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2014
Genre: young adult, dystopian, fantasy, avontuur
ISBN: 9789048825233
Koop dit boek op Bol.com

Eindelijk ben ik alweer bij het vijfde deel van de spannende Kronieken van de Onderwereld-serie. Ook wel bekend als Mortal Instruments. Hele toffe boeken, waar ik zeer over te spreken ben. Als je nog niet begonnen bent, raad ik je aan om het snel te gaan doen. Want ze zijn echt heel leuk. Nu hoef ik er nog maar eentje en daarmee dus ook de laatste, spannend maar natuurlijk ook jammer dat het de laatste is.

Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace’ ziel…

Stad van Verloren Zielen is het vijfde deel van De kronieken van de onderwereld.

Ik vond dit boek ook weer zeer spannend, het bevat dan ook weer alle elementen die je je maar wenst. Het verhaal is spannend, vol met mythologie, actie, romantiek en interessante personages. In dit boek gaat Clare wat meer in op de wereld en sleurt je weer mee in een draaiende wasmachine die bijna ontploft van de spannende gebeurtenissen. Het bevat dan ook bedrog, verraad en spattende liefde. Het perspectief wisselt weer af tussen de hoofdpersonages: Clary, Jace, Simon, Isabelle en Alec en nog een aantal. Dit blijf ik verwarrend vinden, daar kan ik weinig aan doen. Ook al vind ik de boeken nog zo leuk. Er is weer veel afwisseling en het wordt weer magnifiek uitgelegd en beschreven. Clary is door de boeken heen behoorlijk veranderd, maar dit maakt haar juist zo leuk. In dit boek is ze sterker dan ooit, ze bijt behoorlijk van haar af. Niet het beste boek, maar ik vindt hem heel goed voor deel vijf!

4ster

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *