Recensie: Spoetnikliefde – Haruki Marukami

spoetnikliefdeTitel:Spoetnikliefde
Originele titel: Sputnik Sweetheart
Auteur: Haruki Marukami
Uitgever: Atlas Contact
Verschenen: 2013
Genre: roman, literatuur, romantiek
ISBN: 9789025442095
Koop dit boek op Bol.com

Ik wil zo graag alle boeken van Haruki Marukami lezen. En het liefst nog in dit jaar. En die is nog maar net begonnen, dus dat scheelt weer. Dus waarschijnlijk gaat het me dus wel lukken.

Onderwijzer K. is heimelijk verliefd op zijn beste vriendin Sumire, die op haar beurt verliefd is op haar getrouwde bazin Mioe. Gefrustreerd door zijn onbeantwoorde liefde begint K. een affaire met de moeder van een van zijn leerlingen. Dan krijgt hij een wanhopig telefoontje vanaf een Grieks eiland. Het is Mioe: Sumire is op raadselachtige wijze verdwenen.

Spoetnikliefde is een prachtig boek met humor en liefde en zelfs wat filosofie. Echt een magisch boek op de een of andere manier. Marukami kan dingen, die andere schrijvers niet kunnen. Het lijkt zwaar door de vele combinaties van elementen in dit boek, maar dat valt reuze mee. Het leest zelfs gewoon makkelijk weg. Hij is dan ook niet erg dik, maar je leest hem echt snel uit zonder besef van het aantal pagina’s. De schrijfstijl is dan ook erg apart, wat het juist uniek maakt. Ik wil wel meer van zulke boeken lezen, maar daar is deze te uniek voor om nog een tweede te vinden. Echt een goed boek als je van zijn schrijfstijl houdt.

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *