Recensie: Specials – Scott Westerfeld

specialsTitel: Specials (deel 3 van Uglies)
Originele titel: Specials
Auteur: Scott Westerfeld
Uitgever: Simon & Schuster
Verschenen: 2011
Genre: young adult
ISBN: 9781442419797
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb de voorgaande delen ook al gelezen van deze serie en ik vind het echt super tof. Zou mooi zijn als deze werd vertaald, dus Nederlandse uitgevers als jullie dit lezen.. hint, hint!

When she is turned into a super-modelesque super-fighting machine, Tally, a former ugly, is ordered to keep the uglies down and the pretties stupid in a carefully engineered world of perfection where she refuses to play by the rules.

Tally is getransformeert in een Special en werkt nu voor Special Circumstances en moet problemen zien tegen te houden. Eigenlijk een soort bewaker. Ze moeten ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en alles goed verloopt, daardoor wordt dus iedereen in de gaten gehouden. Shay is leider van de groep Cutters, het klinkt luguber, maar deze groep snijden zichzelf voor een betere focus tijdens hun werk.

Tally’s geheugen is er behoorlijk achteruit gegaan. Van de tijd als Ugly en Pretty weet ze bijna niks meer. Maar Shay zegt dat ze erg saai was tijdens die tijd. Tally moet het dan maar geloven. Het oude vriendje van Tally is ook weer in de stad, maar eigenlijk wil hij daar niet zijn, hij wil een verzet beginnen en zich afzetten tegen die perfecte wereld. Hij maakt hiervoor plannen met een aantal vrienden van hem. Maar het blijft niet onopgemerkt als Shay en Tally erachter komen en hem gaan volgen. Ze willen erachterkomen waar ze dit verzet op gaan richten en wat ze allemaal van plan komen. Ook zullen ze daarmee behoorlijk goed werk doen voor de Special Operations.

Ze krijgen in hun reis en avontuur ruzie en Tally en Shay gaan apart van elkaar verder. Shay wil weten waar de locatie is en Tally blijft achter de groep aan gaan. Maar de jongen, die Zane heet komt erachter dat hij gevolgd wordt. En dat is geen goed teken. Maar kan Tally haar eigenlijke ik weer terugvinden en zich normaal gedragen tegen Zane, hoe gaat ze dit allemaal uitleggen?

Er zijn zoveel dingen die je wilt weten en die je te weten komt in dit spannende boek en is daarom ook echt weer een waardig vervolg van de serie. Ik kan niet wachten om het laatste deel te gaan lezen, wat tegelijk ook wel weer jammer is omdat het de laatste is, maar toch wint mijn nieuwsgierigheid het altijd.

Beoordeling: ★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *