Recensie: Spartacus: De Opstand – Ben Kane

9200000022206107Titel: Spartacus: De Opstand
Originele titel: Spartacus: Rebellion
Auteur: Ben Kane
Uitgever: Atheneaum
Verschenen: 2014
Genre: Avontuur, historisch
ISBN:  9789025302757
Koop dit boek op Bol.com

Na mijn enthousiaste over Spartacus: de Gladiator, het eerste deel van deze trilogie van Ben Kane, moest ik natuurlijk wel deel twee lezen. Zou deze net zo bloedstollend zijn en spannend? En hoe zou het verdergaan? Dat waren de vraag die ik graag beantwoord wil hebben bij een vervolg.

Spartacus en zijn slavenleger zijn de schrik van de Romeinen. Ze banen zich op gewelddadige manier een weg naar de Alpen, waar ze vrij zullen zijn. Maar de tegenstand wordt steeds sterker. Crassus, de rijkste man in Rome, ziet zijn naam graag verbonden aan de overwinning op deze legendarische tegenstander. Daarom heeft hij een leger samengesteld met Rome’s dapperste krijgers. Spartacus ziet zijn leger juist steeds zwakker worden. Helemaal als Crixus de Galliër, zijn mede-aanvoerder, overloopt en zijn hele gevolg met zich meeneemt. De onvrede onder de soldaten neemt toe. Spartacus staat voor een belangrijke beslissing. Vervolgt hij zijn weg naar de Alpen of zal hij de strijd aangaan met het machtige Rome? De opstand is het tweede deel van een adembenemende trilogie over de slavenopstand die Rome op zijn grondvesten deed schudden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek net ietsjes minder vond dan het eerste deel, al vond ik de actievolle stukken wel veel beter gebracht. Ik vond dan ook dat de Opstand ook echt een opstand was te noemen, dit is natuurlijk heel goed om de titel zo waar te maken maar daardoor kreeg ik wel het gevoel dat de andere dingen erom heen een beetje naar de achtergrond vielen. Uiteindelijk gaat de emotionele sfeer wel omhoog in het boek door de vele gebeurtenissen. Ben Kane is zeker goed in het overbrengen van emoties, je voelt als het ware gewoon mee met de personages.

Het lijkt ook weer in dit tweede deel alsof je tussen de romeinen loopt, etc. Dat geeft wel een extra dimensie aan een boek vindt ik. Op de achterkant staat zelfs dat het een écht mannenboek is, nou ik vindt het ook leuk hoor. Maar stiekem is dat het wel een klein beetje natuurlijk. Maar soms houdt ik van manachtige dingen.

Nu is het wachten op deel 3 van de trilogie, misschien ga ik nog wel eens een ander boek van Ben Kane lezen in de tussentijd.

4ster

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *