Recensie: Slechts 5 ingrediënten – Taarten & desserts

slechts5taartenTitel: Slechts 5 ingrediënten – Taarten & desserts
Originele titel: Just Five – Cakes & Desserts
Auteur:
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2015
Genre: culinair
ISBN: 9789045208121
Koop dit boek op Bol.com

De Slechts 5 ingrediënten serie heeft dus meer boekjes. En de tweede die me dus wel aansprak was de taarten & desserts versie. Ik bak niet vaak wat, maar daar had ik toch weer eens zin in. En meestal koop ik dan ook nog eens zo’n Koopmans-pak van een paar euro waar alles al doorheen zit. Maar niets is leuker dan echt van den beginne af iets te maken. En dat kan perfect met dit boekje.

De recepten in de nieuwe serie Slechts 5 ingrediënten zijn niet alleen gekozen vanwege hun eenvoud en lekkere smaak, maar ook omdat ze maximaal vijf hoofdingrediënten bevatten Door deze vijf-ingrediëntenbenadering ontstaat er geen grote verzameling snelle, eenvoudig aan te passen gerechten, die niet alleen goedkoop en lekker zijn, maar waarvoor ook weinig boodschappen en voorbereiding nodig zijn. In een oogwenk leer je enkele basisrecepten en ontdek je dat koken een leuk en creatief proces is.

Ik was dus erg benieuwd hoe het zou smaken als ik echt iets vanaf nul zou bakken. Letterlijk en figuurlijk dus. En ik had ook gelijk zin om iets heel ongezonds te maken wat ik bijna nooit eet. En dat werd dus brownie. Oh, heerlijk! Toen ik een boodschappen briefje had gemaakt en ik in de Jumbo stond, zag ik pas hoeveel chocolade er wel niet in moest. En omdat ook nog eens de goedkoopste pure chocolade op was na twee reepjes uit het schap gegrist te hebben moest ik dus ook nog melk chocolade gebruiken. Naja, dan moest het maar. Al is puur mijn favoriet. Het waren iets van 4 of 5 repen geloof ik, niet best ik weet het. Maar we hebben er met zijn vieren wel iets van drie dagen over gedaan om hem op te eten. Van brownie zit je namelijk al snel vol.

PicMonkey Collage1

Kijk die foto’s nou eens, daar smelt je bijna zelf van weg. Heerlijk. Ik had niet helemaal de juiste bakvorm voor deze brownie, maar ik heb toen maar een taartvorm gebruikt. Dat kon ook, alleen moest je hem er wel wat langer inlaten, omdat hij dan dikker is en langer nodig heeft om gaar te worden. Het was helemaal niet zoveel werk, ik had er alleen wel aan om al die chocolade zo klein te krijgen. Met chocovingers als resultaat. Het was zeker lekker en ik heb ervan genoten. Ook heb ik in dit boekje geen fouten kunnen ontdekken. En ga ik zeker vaker dingen maken.

Beoordeling: ★★

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *