Recensie: Slated – Teri Terry

slatedTitel: Slated (deel 1 van Slated)
Originele titel: Slated
Auteur: Teri Terry
Uitgever: Hachette Children’s Group
Verschenen: 2012
Genre: young adult
ISBN:9781408319468
Koop dit boek op Bol.com

Dit was weer zo’n boek die ik een keer tegenkwam op Goodreads en ik gelijk van dacht ‘Oeh, vet die moet ik lezen!’ Slated is dus zo’n boek met een mysterieuze cover en een boeiende flaptekst. Het leek me daarom een leuk tussendoor boek. Rijp voor de e-reader dus.

Kyla’s memory has been erased, her personality wiped blank, her memories lost for ever. She’s been Slated. The government claims she was a terrorist, and that they are giving her a second chance – as long as she plays by their rules. But echoes of the past whisper in Kyla’s mind. Someone is lying to her, and nothing is as it seems. Who can she trust in her search for the truth?

Kijk die tekst, dat klonk bij mij al als muziek in de oren. Een beetje mysterieus, in de toekomst en actievol.

Het gaat dus over Kyla, haar geheugen is gewist en nu staat ze op het punt om over te worden geplaatst naar een nieuw gezin, maar Kyla komt erachter dat het proces om het gehele geheugen te wissen niet helemaal goed is gelukt. Tijdens haar slaap krijgt ze nachtmerries die haar delen van haar geheugen laat zien. Kyla probeert daarom te ontdekken wat er is misgegaan, maar beseft hierbij niet dat ze artsen achter haar aan krijgt. Want dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Hier en daar niet geheel origineel natuurlijk, qua wissen van geheugen, de toekomst en enge artsen. Maar op zich vond ik het wel leuk gevonden hoe alles verder is uitgewerkt. Het hele verhaal eromheen maakt het allemaal wel origineel. Die flashbacks en de spanning die bijna om te snijden is, maakt het echt een leuk boek. Kyla is helaas wel een personage die mij wel wat te naïef was af en toe. Dat je dat bent nadat je halve geheugen is gewist kan ik begrijpen, maar dit was net iets té. Je kon je daardoor niet echt in het personage verplaatsen. Als dit wel het geval was geweest had dit boek wel de volle vijf sterren gekregen. Maar helaas bleef die hangen achter het visnet.

Beoordeling: ★★★★

2 reacties

  1. Vier sterren is inderdaad de perfecte rating voor dit boek – ik hoop dat deel 2 het niveau naar 5 sterren tilt, want het heeft wel véél potentieel daartoe als je ’t mij vraagt ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *