Recensie: Slaaplied – Amanda Hocking

slaapliedTitel:Slaaplied (deel 2 van Watersong)
Originele titel: Lullaby
Auteur: Amanda Hocking
Uitgever: Sijthoff
Verschenen: 2013
Genre: fantasy, young adult
ISBN: 9789021808321
Koop dit boek op Bol.com

Ik vond het eerste deel van de Watersong-serie heel erg leuk. Dus wou ik snel verder lezen. Dus haalde ik deel 2 bij de bieb.

Kan Gemma ontsnappen aan de greep van de Sirenen?

‘Heel even, een kort en zalig moment lang, vergat ze wat er de avond ervoor was gebeurd, de avond dat haar zusje was aangevallen en in een soort zeemeermin was veranderd, waarna ze in zee was verdwenen.’

Getroffen door een eeuwenoude vloek is Gemma mooier en krachtiger dan ooit. Ze is veranderd in een Sirene…

Haar zus Harper zweert dat ze Gemma terug naar huis zal halen. Samen met haar vriend Daniel gaat ze op zoek in de gevaarlijke wereld van de Sirenen. Ook Gemma wil niets liever dan terugkeren naar haar familie en haar vriend Alex. Maar kan dat nog wel nu ze is veranderd?

Amanda Hocking (1984) haalde het internationale nieuws door meer dan een miljoen exemplaren van haar zelf uitgegeven boeken te verkopen. Slaaplied is het tweede deel in de vierdelige Watersong-serie.

Gemma is een mooie vrolijke meid, alleen is het de afgelopen tijd iets minder geworden in haar leven. Om het leven van haar familie te redden, heeft ze hen achter haar moeten laten. Ze mag geen contact hebben met hen en moet ze de drie sirenen volgen. Dus doet ze dat maar. Ze gaat achter Penn, Thea en Lexi aan, maar ze wil niet letterlijk bij hen zijn en zich voeden met hen. Een vervelend punt voor iemand die zoveel van zwemmen houdt. Zwemmen is echter nu belangrijker dan ooit. Hoe langer ze uit het zeewater blijft hoe luider het Waterlied haar probeert te roepen. Gemma probeert dus om te gaan met haar nieuwe leven, in de tussentijd zijn haar familie en vrienden naar haar opzoek. Ze weten niet waar ze uit kan hangen, want ze is met rare mysterieuze wezens, een complete zoekactie wordt op poten gesteld. Maar als ze haar vinden… ie er ook nog de Demeter’s vloek die haar tegenhoudt. Of kan ze ontsnappen van deze vloek? Ik vond dit boek echt een mooi en waardig vervolg. Het leest allemaal lekker weg. Slaaplied was echt tof, ik kan niet wachten tot Getij.

Beoordeling:★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *