Recensie: Silber: Het Eerste Boek der Dromen – Kerstin Gier

silber1Titel: Silber: Het Eerste Boek der Dromen (deel 1 van Silber)
Originele titel: Silber: Das erste Buch der Träume
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2013
Genre: young adult
ISBN: 9789020679175
Koop dit boek op Bol.com

Nog een boek van Kerstin Gier, jazeker. Ik begin van deze Duitse schrijfster te houden. Deze keer een andere boekenreeks van haar, Silber. Dit boek oogt ook weer vrij kinderachtig en inderdaad is het ook wel een kinderboek. Maar hier heb ik ook weer echt van genoten.

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

De cover is mooi, maar dus vrij kindvriendelijk. Wat uiteraard geen probleem is, maar ja toch is het voor iemand van 21 nogal een aparte verschijning, moet ik heel eerlijk zeggen. Liv is echt een tof personage en ze is nogal iemand die alles zegt wat ze denkt, waar ik af en toe wel om moest lachen. Het is lastig, vind ik, om het verschil tussen wanneer ze droomt en wanneer ze weer op de bewoonde wereld verkeerd te ontdekken. Ik werd hier af en toe toch wel een beetje verward van. Ze ontmoet mensen in haar dromen die ze helemaal niet kent, maar toch wordt ze vrienden met hen. Dat lijkt me best wel raar, om echt mee te maken. Ik kijk uit naar deel twee, maar toch vind ik deze serie iets minder dan de Edelsteen-trilogie (sorry, ik mag niet teveel vergelijken, maar doe het toch), vooral omdat het af en toe nogal ongeloofwaardig overkomt op mij. Maar toch echt wel een leuk boek.

3ster

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *