Recensie: Shopalicious – Sophie Kinsella

shopaholic4Titel:Shopalicious (deel 4 van Shopaholic)
Originele titel: Shopaholic and Sister
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2007
Genre: chicklit
ISBN: 9789044346206
Koop dit boek op Bol.com

Na het lezen van de eerste drie delen van Shopaholic, moest ik natuurlijk wel verder gaan met de avonturen van Becky. In dit vierde deel komen we erachter dat Becky een zus heeft. Jessica heeft een hekel aan winkelen blijkbaar, tot de grote schrik van Becky. Dat is toch onmogelijk?

De huwelijksreis rond de wereld van Becky en Luke was een daverend succes. En natuurlijk heeft Becky enkele souvenirs aangeschaft. Zijden kamerjassen uit Hongkong vijf Turkse tapijten een tafel met tien stoelen uit Sri Lanka… de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi alles wordt netjes thuisbezorgd. Luke is ziedend. Becky mag zelfs haar geheime tweede creditcard niet meer gebruiken. Er is nog meer ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan… winkelen?

Deze boeken uit de Shopaholic-reeks lezen zo snel en lekker weg. Lekker overdreven, maar bij Shopaholic mag het op de een of andere manier. Becky heeft zoveel spullen gekocht op haar huwelijksreis dat haar man Luke er een beetje klaar mee is. En als Becky op zoek gaat naar haar zus komt ze achter het meest schokkende feit, ze houdt niet van winkelen. Als ze gaan bergbeklimmen verliest Becky haar designertas. Dit boek was ook echt heerlijk om weg te lezen. De overdrevenheid en dan overal rekeningen en prijsfeitjes verspreid door het boek, dat doet me gewoon hardop lachen.

Beoordeling: ★★★

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *