Recensie: Shopaholic – Sophie Kinsella

shopaholic1Titel: Shopaholic (deel 1 van Shopaholic)
Originele titel: Confessions of a Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2010
Genre: chicklit
ISBN: 9789044346152
Koop dit boek op Bol.com

Ja, ik weet het.. schaam, schaam. Als fan van chicklits, heb ik nog nooit een boek van Sophie Kinsella gelezen (duikt onder een tafel). Dat is toch wel een beetje een teleurstelling in mezelf als ik me dat zo voorstel. Het is dus tijd voor verandering, tijd voor het eerste deel van de Shopaholic!-serie, waarvan net ‘Shopaholic naar de Sterren’ van uit is.

Stap binnen in de aanstekelijke wereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca werkt voor het tijdschrift Succesvol Sparen hoewel haar eigen financiële situatie een puinhoop is. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank. Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft Becky vrolijk en optimistisch. In haar dromen ziet ze zichzelf de loterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt, waardoor al haar problemen in één klap worden opgelost. Maar de werkelijkheid is anders!

Oh, wat heb ik gemist in mijn leven. Waarom ben ik hier niet eerder aan begonnen? Die vragen vliegen nu letterlijk door mijn hoofd. Ik vond het namelijk een geweldig boek, de humor en de opmerkingen en de wijze waarop Becky denkt is gewoon geniaal. Ze is grappig en trekt zich niets aan van de vele brieven die ze krijgt van de bank. Ik heb meerdere malen hardop moeten lachen en ben de volgende dag gelijk het tweede deel gaan halen in de bibliotheek. Ik moet gewoon zo lachen om Becky en ik kan niet wachten tot ik álle boeken van Kinsella heb gelezen. Ook de opsommingen van de vele dingen die Becky koopt, is een leuke toevoeging.

5stars

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *