Recensie: The Selection – Kiera Cass

The_SelectionTitel: The Selection (deel 1 van The Selection-trilogie)
Originele titel: The Selection
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: Harper Teen
Verschenen: 2012 (Nederlandse versie verschijnt: 7-7-2014)
Genre: Young adult, fantasy, dystopian
ISBN: 9780007466696
Koop dit boek op Bol.com

Yes! Eindelijk kon ik in dit boek beginnen. Het prachtige verhaal van The Selection en natuurlijk de cover die ik echt weer waanzinnig mooi vindt. Ik heb dit boek gelezen op mijn e-reader en ik vond het geweldig (kan ik jullie nu al stiekem verklappen). Welk verhaal verschuilt er achter deze mooie cover?

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.

But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.

Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Okay, dit is dus een boek met een mooie cover én een geweldige inhoud! Het boek zou zeker menig persoon aanspreken als je alleen al de voorkant bekijkt. Maar waar het natuurlijk omdraait, is de binnenkant. En daar ben ik echt over te spreken, het is een luchtig en geen moeilijk verhaal om te begrijpen. Het leest echt heel makkelijk weg. En ondanks dat dit boek pas 7 juli in Nederland verschijnt, klik hier om hem alvast te pre-orderen is het ook een prima boek dat te lezen is in het Engels.

De setting van het verhaal is echt heel erg tof. Het gaat namelijk over een man, in dit geval een prins die een vrouw mag uitkiezen uit ‘The Selection’. Het is dus echt een soort vleeskeuring, maar wel met een onderliggende gedachte. Er zijn namelijk veel arme mensen in de dystopische wereld waar zich dit afspeelt. Er zijn veel opstanden en die komen dus af en toe ook naar het paleis. Maar waarom denk ik nou ‘wauw’? Omdat het meer is dan alleen maar een rijke man met een collectie vrouwen om zich heen. Het is dus een boek dat de laag veel dieper opzoekt. Een zeer goed boek, dus een echte aanrader! Ik ga snel verder met The Elite!

5stars

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *