Recensie: Schaduwkus – Richelle Mead

schaduwkusTitel: Schaduwkus (deel 3 van Vampire Academy)
Originele titel: Shadow Kiss
Auteur: Richelle Mead
Uitgever: Moon
Verschenen: 2010
Genre: young adult
ISBN:9789048805822
Koop dit boek op Bol.com

Dit is alweer het derde deel van de Vampire Academy-reeks. Het eerste deel las ik begin vorig jaar en daarvan was ik niet echt onder de indruk. Maar vorige maand besloot ik de serie weer op te pakken en ik vond deel twee toch veel leuker. Dus vandaar dat ik nu verder lees om er toch achter te komen hoe het verder gaat.

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Dit is dus alweer het derde deel van de serie. Boek één was: mwah, deel twee was: mwah ja ja, deel drie was: oehh! Dus er zit inderdaad gewoon een curve in die aangeeft dat ze steeds beter worden. Dit deel was nog beter dan deel twee. En eigenlijk hoop ik dat dit steeds beter zal worden. Het spatte van de actie en de spanning. Terwijl het in deel 1 en 2 meer opbouwend en introducerend was. Dit boek was veel beter. Er zit meer mysterie en spanning in en de verschijning van Mason zorgde er helemaal voor dat ik bijna op het puntje van mijn stoel zat, want ik wou weten hoe het verder zou gaan. Wat leuk is dat er ondanks alle spannende momenten ook wel veel humor in zit. Rose heeft een bult problemen en probeert ze allemaal op te lossen. Maar dit vergaat haar niet allemaal even gemakkelijk. Ik heb echt zin in het volgende deel!

Beoordeling: ★★★★

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *