Recensie: Roeping – Kelley Armstrong

Titel: Roeping (deel 2 de Darkness Rising trilogie)
Originele titel: The Calling
Auteur: Kelley Armstrong
Uitgever: Moon
Verschenen: 2013
Genre: young adult
ISBN: 9789048817238
Koop dit boek op Bol.com

Door Maya Delaneys moedervlek in de vorm van een pootafdruk valt het niet meer te ontkennen: ze is een skinwalker. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook zij de gedaante van een dier zal kunnen aannemen. Die bijzondere gave komt tot ontwikkeling wanneer ze met haar vrienden in de wildernis strandt. Ze zijn op elkaar aangewezen om de weg terug naar huis te vinden. Maar kan Maya haar vrienden echt vertrouwen? En kan zij haar gave in bedwang houden, voordat het levensgevaarlijk wordt?

Dit boek gaat weer verder waar Samenzwering, het eerste deel, ophield. Daar moest ik wel weer even aan wennen aangezien dat alweer een tijdje terug was. Ik kon me er gelukkig nog wel wat van herinneren en ik had het even teruggelezen van mijn recensie van het eerste boek. Maya zit met haar vrienden in de helikopter en vraagt zich vanalles af. Het gaat helemaal mis en ze storten neer. Alles is erg spannend en ik zat wel even op het puntje van mijn stoel. De paniek slaat toe onder het gezelschap. En door alle achtervolgingen wordt de spanning alleen nog maar groter.

Ik moet zeggen dat ik het niet eens zo geweldig vond verder. Ik miste de afwisseling, ondanks dat het wel erg spannend was. Maar het was niet anders dan hetzelfde. En ik weet dat Armstrong daar goed in is, maar ik toch door blijf lezen. Maar ik vond dit boek wel iets minder dan deel 1. Ergens op het einde werd het weer wat beter gelukkig en werd het weer goed spannend. En dus ook met de welbekende afwisseling. Maya wordt ook weer wat beter, aangezien ze echt een dipje had en haar persoonlijkheid leek te veranderen.

Het idee is allemaal heel goed, maar daar houd het ook mee op. Er zitten leuke elementen in en ik hoop toch dat deel 3 dan beter is.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *