Recensie: Robijnrood – Kerstin Gier

robijnroodTitel: Robijnrood – Eindeloos Verliefd (deel 1 van de Edelsteentrilogie)
Originele titel: Rubinrot
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2013
Genre: young adult, romantiek
ISBN: 9789020679373
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb hier al zo vaak van gehoord, maar op de een of andere manier had ik mijn twijfels erbij, vraag me niet waarom. Misschien komt het door de ietwat kinderachtige cover, tenminste zo komt het op mij over. Hij is wel mooi, maar toch. Maar toen ik hem tegenkwam in de bieb, zei ik tegen mezelf: ‘lees!’.

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie…
Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Het staat wel bij de young adult boeken, maar ik moet toegeven.. Het is gewoon wel een kinderboek, maar wel een hele toffe. Ik heb echt genoten van dit boek, je wordt er gelijk in meegenomen. Het boek lijkt dik, maar bevat vrij dikke bladzijden en een nogal groot lettertype, waardoor je hem heel snel uit hebt. Het leest makkelijk weg en het is een origineel en leuk verhaal. Ook de personages wisten me te boeien. De titels van de boeken uit de Edelsteen-trilogie zijn ook echt super origineel. Ik vind ze echt tof, Robijnrood, Smaragdgroen en Safierblauw. Echt toffe titels, die je nieuwsgierig ook wel weten te wekken. Echt een aanrader en ik ga zeker deel 2 nog lezen.

4ster

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *