Recensie: Requiem – Lauren Oliver

requiemTitel: Requiem (deel 3 van Delirium)
Originele titel: Requiem
Auteur: Lauren Oliver
Uitgever: Moon
Verschenen: 2014
Genre: fantasy, young adult
ISBN: 9789044343922
Koop dit boek op Bol.com

Na de eerste twee boeken moest ik met een brok in mijn keel wel beginnen aan Requiem. De voorgaande delen vond ik zo spannend en leuk om te lezen, dat ik bang was voor het einde.

Na Julian te hebben gered van de dood, vluchten Lena en haar vrienden terug de Wildernis in. Maar de Wildernis is niet langer de veilige haven die ze dachten te vinden. De grensgebieden worden belaagd door soldaten.
Zo gevaarlijk als het voor Lena is in de Wildernis, zo kalm is het leven van Hana, haar beste vriendin, die een leven zonder liefde leidt in Portland. De wereld waarin ze leven verdeelt hen, maar hun verhalen komen toch bij elkaar.

Requiem is uit twee perspectieven geschreven: de vriendinnen Lena en Hana. Lena wist te ontsnappen aan de behandeling tegen liefde en ze leeft nu in de wildernis, waar ze wordt geconfronteerd voor de keuze tussen de liefdes Alex en Julian. Haar  vriendin Hana is dus wel behandeld tegen de ziekte liefde en staat op het punt te trouwen met de voor haar geselecteerde partner: de nieuwe burgemeester die een strenge campagne tegen het verzet voert. Ze betwijfeld echter of de behandeling wel goed heeft aangeslagen heeft als ze haar partner gaat verdenken van een gewelddadig verleden. Alle vorige delen waren uit het perspectief van Lena geschreven, maar om het verhaal af te sluiten heeft Oliver er voor gekozen om Hana er ook bij te pakken voor een mooie afsluiter. Het slot was echt mooi, zelfs wel utopisch, door de boodschap van Lena lijkt alles goed te komen, maar niets is minder waar. Je kan zelf ook een beetje bepalen hoe het einde eruit komt te zien, dat is een beetje irritant..

Beoordeling:★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *