Recensie: Reboot – Amy Tintera

rebootTitel: Reboot (deel 1 van Reboot)
Originele titel: Reboot
Auteur: Amy Tintera
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: 2014
Genre: young adult, dystopisch
ISBN: 9780062217080
Koop dit boek op Bol.com

Reboot is een boek die me gelijk aansprak om de titel. Ik moest namelijk een beetje denken aan sci-fi taferelen etc. Herstarten van computers en alles vloog door mijn hoofd. En daarom las ik hem vrij snel uit op mijn e-reader.

When Connolly died when she was twelve years old. She woke up 178 minutes later as a Reboot. The longer a Reboot is dead, the stronger and less human she becomes when she returns-making Wren 178 the perfect weapon.

Callum 22, on the other hand, is practically still human. He’s the worst trainee Wren has ever had, yet there is something about him that makes her feel alive. When Callum refuses to follow a direct order, Wren is commanded to eliminate him. She has never disobeyed before, but now she’ll do whatever it takes to save Callum’s life.

Wren’s voice is captivating, and readers will be swept up in her unlikely romance and glued to the page as she and Callum fight to survive in this dark, alternate world. The first in a two-book series from debut novelist Amy Tintera, Reboot is perfect for fans of Divergent and Legend.

Ik vond dit echt weer een vernieuwend boek. En ja, met dystopische boeken wordt tegenwoordig gelijk de link gelegd naar boeken zoals The Hunger Games en Divergent. Dat is aan de ene kant wel jammer, want ieder boek is anders. Maar aan de andere kant snap ik ook wel weer dat het veel lezers kan trekken op die manier. Ik vond het in ieder geval weer net eventjes anders dan die andere dystopische boeken. Het gaat over Wren, een 17-jarig meisje die wakker wordt als Reboot. Dat is een soort van soldaat die dingen doet voor de wereld waarin ze leven, het gaat allemaal op automatische piloot en ze hebben niet echt meer een willetje dan. Maar zij is dus iemand die niet doet wat er wordt gezegd.

Ze is goed in wat ze hoort te kunnen, want ze traint ook anderen. En is zelfs erg handig voor de HARC (Human Advancement and Repopulation Corporation), maar toch is er iets met haar waardoor ze niet kan promoveren. Je zou kunnen wachten tot je dood met deze baan. Wren is Reboot geworden bij 178 minuten, dat is vrij hoog. En hoe hoger het nummer hoe beter ze zijn als soldaat. Ze moet als volgende taak een van de lagere nummers trainen. Callum twenty-two. Normaal wou ze nooit lagere nummers helpen, maar omdat ze zo goed is mag ze dit nu ook. Want omdat de lagere nummers sneller overlijden kan het zijn dat de trainer erop aan gezien.

Het is echt een ontzettend spannend boek vond ik. Het blijf op een constante spanningsboog hangen met wat kleine boogjes naar beneden. Wren is geweldig en echt een powergirl. Zo zie ik het graag, ook gaat het boek niet de nodige blood and gore uit de weg. En daar hou ik wel van. Ook de wereld waarin dit zich allemaal afspeelt wordt perfect neergezet, het is een soort van het nieuwe Texas. Maar dan in een dystopische wereld. Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen. Ik zou het ook tof vinden als dit boek vertaald zou worden, want het is voor mij echt een topper!

Beoordeling: ★★★★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *