Recensie: Project Persefone Het Experiment – Michelle Gagnon

9200000017133125Titel: Project Persefone Het Experiment (deel 1 van de Project Persefone-trilogie)
Originele titel: Don’t Turn Around
Auteur: Michelle Gagnon
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2013
Genre: Avontuur, young adult, sci-fi
ISBN: 9789020679663
Koop dit boek op Bol.com

Ik was echt getrokken toen ik deze voorbij zag komen op de Facebook-pagina van Blossom Books een paar weken terug. En toen ik laatst in de bibliotheek kwam zag hem gelijk staan, die moest ik natuurlijk lezen! Het verhaal rond hackers etc. trekt me aangezien ik zelf ook nogal ‘nerdy’ ben en graag dit soort dingen lees.

Noa wordt wakker op een geïmproviseerde operatietafel met een vers litteken op haar borst en heeft geen idee hoe ze daar is terechtgekomen. Ze zet het op het lopen en kan ternauwernood ontsnappen…

Als Peter door de dossiermappen van zijn vader snuffelt, vindt hij een map over Project Persefone. Hij besluit meer informatie te zoeken op internet en vlak daarna wordt zijn deur ingetrapt door een groep onbekende mannen…

Noa en Peter zijn beide begenadigd hacker en besluiten hun skills te bundelen om erachter te komen wat er aan de hand is. Ze raken verstrikt in een web van multinationals, medische experimenten, straatkinderen en corruptie. Ze moeten alles op alles zetten om het gruwelijke geheim te ontrafelen en om in leven te blijven.

Ik moet eerlijk gezegd zeggen dat het spannender lijkt dan dat het is. Ik had er meer van verwacht. De personages in dit boek hebben één ding gemeen en dat is hun slimme manier van het indringen in Firewalls en de geheime informatie van bedrijven en overheden. De personages werken samen in de hackercommunity ALLIANCE om de boeven binnen bepaalde bedrijven aan het licht te krijgen en te straffen. Peter heeft tijdens zijn zoektocht naar informatie over Project Persefone hulp nodig van Noa. Ze willen graag het antwoord te weten komen achter dit project. Op een gegeven moment gaan ze met elkaar afspreken in het echt. Niets is wat het lijkt als ze in de wereld verstrikt raken van allerlei problemen.

Op sommige momenten was het vrij eentonig en wist het me niet echt te boeien. Echt heel spannend vind ik het namelijk niet worden, net alsof er een rem op zit. Wat wel heel leuk is dat de personages elkaar tegen over gestelden zijn, wat veel variatie geeft qua denkwijze. Toch hield het me vast en heb ik het vrij snel uitgelezen. Desondanks dat ik het niet heel spannend vond ben ik benieuwd naar de andere twee delen.

3ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *