Recensie: Of Poseidon – Anna Banks

ofposeidonTitel: Of Poseidon (deel 1 van The Syrena Legacy)
Originele titel: Of Poseidon
Auteur: Anna Banks
Uitgever: Square Fish
Verschenen: 2013
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9781250027368
Koop dit boek op Bol.com

Ook weer zo’n mooie cover en een boek waarvan ik dacht dat ik hem wel moest lezen. De cover laat veel mysterie zien, die mijn nieuwsgierigheid wel wist te wekken. En dus begon ik dit boek te lezen op mijn e-reader.

Galen is the prince of the Syrena, sent to land to find a girl he’s heard can communicate with fish. Emma is on vacation at the beach. When she runs into Galen—literally, ouch!—both teens sense a connection. But it will take several encounters, including a deadly one with a shark, for Galen to be convinced of Emma’s gifts. Now, if he can only convince Emma that she holds the key to his kingdom…
Told from both Emma and Galen’s points of view, here is a fish-out-of-water story that sparkles with intrigue, humor, and waves of romance.

Ik ben gek op mysterieuze verhalen en vooral als het gaat over vreemde wezens, zoals meerminnen, elfjes en kabouters. Of Poseidon trok daardoor dus wel mijn aandacht. Dit boek gaat over een meisje, Emma. Tijdens haar vakantie die ze beleeft met haar beste vriendin komt ze een ontzettende lekkerding tegen. Emma en de jongen zijn verbaasd en als Emma er ook nog achter komt dat hij gewoon bij haar op school zit, dan is het helemaal klaar. Persoonlijk vond ik dit een beetje vreemd, ze doen namelijk ook allebei dezelfde vakken en hebben niet eens door dat ze bij elkaar op school zitten. En dan ook nog toevallig elkaar tegen komen op vakantie en bam verliefd worden. Je ziet toch wel dat er een hunk bij je in de klas zit?

Of Poseidon gaat dus over een soort van meerminnen, een soort van, want ze noemen het Syrena. Ontknopingen over Emma waren interessant, maar ook bracht het veel meer vragen met zich mee dan ik van te voren had. Emma is een vrij zinnig persoon en is nogal vervelend op sommige momenten, mokken als een klein kind in de hoek, daar deed het me aan denken. Als ze waarschuwingen krijgt van de Syrena, trekt ze zich daar niets van aan. Echt zo irritant, doe even normaal! Dacht ik dan. Emma kan ook wel humoristisch zijn, wat haar gedrag dan weer enigszins beter maakt. Het boek eindigt weer met een zenuwslopende cliffhanger, dus ik moet maar snel in deel 2 beginnen.

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *