Recensie: Paper Towns – John Green

9200000029979233Titel: Paper Towns
Originele titel: Paper Towns
Auteur: John Green
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: 2009 (Nederlandse heruitgave 2014)
Genre: young adult, roman, avontuur
ISBN: 9789047703822
Koop dit boek op Bol.com

Dit is ongeveer het laatste boek van John Green die ik nog moest lezen, ook Let It Snow nog maar die komt er uiteraard nog aan. Paper Towns was ik echt heel erg benieuwd naar, ik vroeg me gelijk af of een soort lijstje zou kunnen maken van mijn favoriete John Green boeken. Want ik hou echt van deze schrijver.

Waar is Margo Roth Spiegelman?

Negen jaar oud zijn ze en onafscheidelijk – Q (Quentin) en Margo Roth Spiegelman – als ze in het park een dode man vinden. Daarna hebben ze bijna tien jaar geen contact meer. Totdat Margo op een avond op het raam van Q’s kamer klopt. De dag erna is ze verdwenen…

De nacht voordat Margo verdwijnt, maken zij en Q een onvergetelijke tocht door de stad waar ze wonen. Ze nemen op creatieve wijze wraak op verschillende mensen: van het vreemdgaande vriendje van Margo, tot de sportheld die Q al jaren dwarszit.

Q heeft het gevoel dat die nacht een onverbrekelijke band tussen hem en de mooie Margo wordt gesmeed. Als zij verdwijnt, laat hij het er dan ook niet bij zitten. Net als iedere keer dat ze eerder wegliep, heeft Margo aanwijzingen achtergelaten waar ze heen is gegaan. En deze keer zijn de aanwijzingen voor Q bedoeld.

Een bizarre roadtrip volgt, waarin Q er langzaam achterkomt dat Margo niet de persoon is die hij altijd heeft gedacht – en ook hijzelf niet.

Dit verhaal was echt wel goed, ik vond hem een beetje vergelijkbaar met Looking for Alaska. Hetzelfde soort verhaal weer een beetje, een onhandige jongen die verliefd wordt op een knappe boekenwurm. Zij lijkt hem ook leuk te vinden, maar eigenlijk toch ook weer niet. En ook nu gaan we weer op een zoektocht met de personages. Tuurlijk zijn er ook verschillen tussen beide boeken, zoals bijvoorbeeld het plot. Quentin ontdekt wat scheuren in de schil en tot je door die scheuren kunt kijken zie je alleen elkaar, maar niet wat er daadwerkelijk achter dat persoon schuilt. Green gebruikt echt mooie zinnen en zijn stijl springt er echt uit. Ik vond dit boek echt prachtig en ik kan hem iedereen aanraden, vooral als je van Greens boeken houdt. Het verhaal loopt vloeiend.

4ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *