Recensie: Pandemonium – Lauren Oliver

pandemoniumTitel:Pandemonium (deel 2 van Delirium Amoris)
Originele titel: Pandemonium
Auteur: Lauren Oliver
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2012
Genre: young adult
ISBN: 9789044343915
Koop dit boek op Bol.com

Pandemonium is alweer het tweede deel van de spannende Delirium Amoris-trilogie. In deel één was Lena nog zo’n lief schattig onschuldig meisje, waarvan je niets rebels zou verwachten. Maar in deel twee wordt ze echt een rebel.

Het tweede deel in de Delirium amoris-trilogie.
Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.

Pandemonium wordt vanuit het heden en verleden van Lena verteld. Het verleden bestaat uit een wildernis waarin Lena moet overleven. In het heden zit Lena bij een een soort geheime dienst en zit ze bij een organisatie die tegen de overheid is. En daar ontmoet ze Julian. En ja.. we kennen uit deel één ook al Alex die dus middenin dit hele gebeuren staat. Ik vond het een beetje jammer dat Lena van ze allebei begon te houden, maar goed wat doe je eraan? Helemaal niets. Als je als lezer dit allemaal moet verkroppen, is niet altijd makkelijk moet ik zeggen. Je verwacht het namelijk in eerste instantie niet. Oliver heeft dit boek weer echt tot een spannend einde weten te brengen. In de tussentijd barstte het ook echt van de actie en ik vond het dan ook een top boek. Ondanks de liefdesromance die me niet altijd aanstond. En als je denkt dat heden en verleden vervelend leest, dan heb je het bij dit boek verkeerd. Want het verschil is duidelijk te onderscheiden. Lena is even spannend en interessant als in deel één van Delirium Amoris, ondanks de liefde die ik toch wel vervelend vond. Ik ben zeer benieuwd naar de ontknoping, Requiem.

4ster

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. ik vond het feit dat ze verliefd werd op iemand anders ook een beetje jammer inderdaad. Aan de andere kant die gevoelens moeten ze allemaal zo onderdrukken dat het heel erg wennen is als je ineens je gevoelens kan uitten zonder dat je daarvoor opgesloten of vermoord wordt.

    1. Ja, klopt dat is wel weer de keerzijde. Maar goed, het is een beetje dubbel. Awesome, dat ze verliefd kunnen worden, maar dan overstijgen ze er wat in juist. Maar echt zo’n leuk boek verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *