Recensie: Opstand – Veronica Roth

9200000005539929Titel: Opstand (deel 2)
Originele titel: Insurgent
Auteur: Veronica Roth
Uitgever: Van Goor
Verschenen: 2012
Genre: Dystopian, Young Adult
ISBN: 9789000314508
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb deze week deel twee en drie aangeschaft van de Divergent-serie. Wel in het Engels moet ik bekennen, aangezien deze goedkoper zijn. Maar ik zal mijn gehele recensie wel gewoon in het Nederlands doen. Ik was zo benieuwd naar de volgende delen, nadat ik Inwijding had gelezen. Ik kon ook niet wachten totdat hij weer beschikbaar zou zijn bij de bibliotheek, want hij is zo’n beetje altijd uitgeleend en bovendien hebben ze deel drie sowieso nog niet.

Na de gruwelijks gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij de willen vechten en zij die vrede willen bewaren. Terwijl ze strijd tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…

Het is wel eventjes vervelend als je moet schakelen tussen Nederlands en Engels, maar dit is natuurlijk een eigen keuze. Vooral met de factienamen moet je er eventjes inkomen. Soms ging mijn aandacht even van het boek af en dit had ik niet met het eerste deel. Dit zal niet komen, omdat het Engels is, want ik ben wel gewend om veel Engelse boeken te lezen. Het eindigde weer in een geweldige cliffhanger, dus ik ben zeer benieuwd naar Samensmelting (Allegiant) die ik hierna zal lezen.

Dit boek krijgt een waardering van: 4/5 sterren.

4ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *