Recensie: The One – Kiera Cass

9200000021002196Titel: The One (deel 3 van The Selection)
Originele titel: The One
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: Harpercollins Publishers
Verschenen: 2014
Genre: young adult, fantasy, dystopian
ISBN: 9780062325471
Koop dit boek op Bol.com

Ja.. eindelijk ben ik toegekomen aan het laatste deel van The Selection-trilogie. Eigenlijk ook wel weer een beetje jammer, want ik vond het hele toffe boeken. En ik heb de tussen delen ook allemaal al gelezen, dus nu kan ik alleen maar hopen dat Kiera Cass nog een lading nieuwe boeken gaat schrijven. Maargoed, terug naar dit boek!

The Selection changed America Singer’s life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen—and her growing attraction to Prince Maxon. Now she’s made her choice . . . and she’s prepared to fight for the future she wants.

Gelukkig heb ik The Selection trilogie vrij kort geleden ontdekt, anders moest ik gewoon een jaar wachten op dit laatste deel. En dat is natuurlijk altijd moeilijk als je wilt weten hoe het afloopt. Ik heb dit boek dan ook binnen één dag verslonden, want ik was zo benieuwd hoe dit hele verhaal zou eindigen.  The One was zeker een mooi einde, ik ga natuurlijk niet teveel zeggen, want sommigen van jullie moeten hem zelf nog lezen. Maar er gebeurde veel en het was geweldig.

Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje huiverig ben voor eindes van boeken, maar dit was echt goed te noemen. Ik vond op een gegeven moment de opvulling van dit boek wel wat minder. Maxon probeert er alles aan te doen om het vertrouwen te winnen van America, maar ze negeert hem en is er niet helemaal zeker van.. En dan komt Aspen af en toe om het hoekje kijken en dat maakt het er nou ook niet echt beter op. Op een gegeven moment was ik zelfs bang voor het einde.. maar toen gebeurde er nog meer dingen waarvan ik dacht ‘Aaahhh, for real?’ Ik moet dan wel zeggen dat The One beter is dan The Elite, Cass is duidelijk gegroeid in haar kunnen en dat merk je duidelijk.

Dit boek had een goed einde, maar ik vond de opvulling toch niet zo geweldig en nogal herhaaldelijk.

3ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *