Recensie: De Ondergrondse Orde – Mark Frost

Titel: De Ondergrondse Orde (deel 2 van De Paladijnse voorspelling)
Originele titel: Alliance
Auteur: Mark Frost
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2016
Genre: young adult
ISBN: 9789045210346
Koop dit boek op Bol.com

Na de sinistere ondergrondse studentenorde, die bekendstaat als de Ridders van Karel de Grote, ontmaskerd te hebben, blijft Will tijdens de zomer in het Centrum om verder aan zijn net ontdekte en zich nog ontwikkelende fysieke en mentale krachten te wennen. Zijn studiegenoten onderzoeken ondertussen de schimmige bedoelingen van de Ridders en ontdekken verontrustende informatie over hu eigen achtergronden. Will en zijn vrienden moeten er, voordat het te laat is, achter zien te komen wat er precies aan de hand is en en de vijanden van hun vrienden zien te scheiden, terwijl ze zich voorbereiden op de onvermijdelijke strijd.

Na het lezen van deel 1 van deze serie, moest ik natuurlijk ook weer gauw aan deel 2 beginnen. Will blijft gewoon in het Centrum tijdens de zomer. Hij en zijn vrienden willen graag op onderzoek uit om meer dingen te weten te komen over het verleden van het Centrum en de reden van alles. Alle vrienden hebben een eigen kracht. Een groot gedeelte van de mysteries spelen zich af onder de grond, De ondergrondse orde natuurlijk. Will krijgt zijn eigen krachten steeds meer onder controle en is in een diplo over twee vrouwen waar hij voor valt. Over first world problems gesproken.

Het is wel tof hoe het gezelschap steeds meer te weten komt over het Centrum. Er zit van alles daar onder de grond. Alles willen ze weten. Af en toe erg fantasierijk, boosaardige bomen en wezens zien met een gekke bril. Ja, je moet er veel voor in je mars hebben. Maar het is allemaal wel leuk beschreven. Ook zit er nog steeds wel veel science fiction in, gelukkig maar, want dit vond ik juist zo leuk.

Het boek leest lekker snel weg net zoals zijn voorgangers. Super leuk!

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *