Recensie: Onder schot – Jack Coughlin

onderschotTitel: Onder schot (deel 2 van Sniper)
Originele titel: Dead Shot
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2015
Genre: thriller
ISBN: 9789045211633
Koop dit boek op Bol.com

Onder Schot is het tweede deel uit de spannende Sniper-serie. Ik heb erg genoten van deel 1, dus moest ik snel verder lezen in het tweede deel.

 

Onder schot is het tweede deel in de intrigerende en levensechte Sniper-serie.
Jack Coughlin gebruikt zijn ervaring als scherpschutter bij de Amerikaanse U.S. Marines en giet dat samen met de explosieve situatie in het Midden-Oosten en de Amerikaanse drang tot daadkracht in een hyperrealistische en bloedstollende thriller.

In de Green Zone van Bagdad wordt een Iraakse wetenschapper vermoord als hij op het punt staat informatie te onthullen over een gruwelijk chemisch wapen dat na de val van Saddam Hoessein in het geheim verder werd ontwikkeld.

De dader is een mysterieuze sluipschutter met de naam Juba, getraind door de Britten, maar nu vecht hij voor een terroristisch meesterbrein. Wanneer Juba het nieuwe wapen test en honderden mensen vermoordt in Londen, wordt zijn oude rivaal Kyle Swanson aangewezen om Juba op te sporen.

Het ontstaan van een nieuw internationaal terreurbewind kan enkel en alleen een halt worden toegeroepen door een confrontatie tussen de twee beste scherpschutters ter wereld, een duel waarin degene die het eerst vuurt wint. Doorgaans…

Saddam Hoessein was druk bezig een super wapen te ontwikkelen, een soort gruwelijk wapen waarmee veel dood en verderf kon worden aangericht. En dan, wordt het ingezet op de huwelijksdag van prins William en Barbara. Coughlin heeft de naam Barbara gebruikt als fictieve naam voor wie dan nu Kate Middleton zou zijn. Maar hij wist toen nog niet of hun liefde stand zou houden en of ze daadwerkelijk zouden gaan trouwen. Gelukkig is dat wel gebeurd. Maar Barbara is dus eventjes Kate in dit verhaal. Het wapen lijkt een soort gifgas bom te zijn en iedereen is erg bang geworden. De gifgas bom wordt eerst op levende mensen getest, ze kennen daar geen genade. Ze willen het Westen uitroeien en wel meteen. De terroristen willen alles overnemen.

Kyle lijkt soms van staal, ondanks dat hij het er wel erg moeilijk mee heeft. Bij de gifgas aanval wil hij meteen weten wie erachter zit en gaat hij erop af. Het verloopt hem natuurlijk niet altijd even vlekkeloos en dan komt hij een oude bekende tegen in de kwestie. Het is erg spannend en je weet soms echt niet wat er nu weer zal gaan gebeuren. Erg tof boek en ik heb er echt weer van op het puntje van mijn stoel gezeten. En het verbaasd me niks dat er dat soort fabrieken staan in het Midden Oosten. Wie weet wat zich daar nog schuil houdt. Heerlijk boek en het blijft spannend. Ik kan niet wachten op het derde deel.

Beoordeling: ★★

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *